sobota 29. listopadu 2014

Modelka

Přeji vám všem hezký sobotní večer. Do mé sbírky přibyla další panenka - modelka.


Dress your doll - nevím, jestli tento název sběratelkám panenek něco říká, já jsem donedávna o této firmě nevěděla nic.
V roce 2009 založily tuto firmu 3 ženy a jejich koncept je jedinečný. Nabídnout v dnešním digitálním světě jinou zábavu. Možnost, aby se děti znovu naučily tvořivosti, aby se naučily šít, rozvíjely svou trpělivost a motoriku. A tak vznikl tento projekt. V nabídce je panenka modelka, dále je možné si objednat jednoduché střihy, látky, košiček na šití, dále i papírové panenky. Zde je adresa firmy http://www.dressyourdoll.be/en pokud by vás to zaujalo. A na této adrese je možné si panenku objednat u nás http://www.dressyourdoll.cz/. Byla jsem zvědavá, jak vypadá ve skutečnosti, tak jsem si panenku objednala. Tady je

Panenka je vyrobena z tvrdého plastu. Trochu mě zklamalo, že je hlavička trochu jiná. Tělíčko se leskne a hlava je matná. Nevím, jestli je to chyba při kompletaci panenky nebo jestli to tak má být. Na fotografiích to nebylo vidět. Panenka je vysoká 29 cm, je tedy asi jako Barbie.



Má klouby v loktech a kolenou, takže může i pózovat.


Tady je detail hlavičky. Panenka přišla zabalena v pěkné krabici, která může sloužit jako převlékací kabinka.


Na látce je nakreslen jednoduchý střih. Látka je jemný úplet a nepáře se. Je zajímavostí, že jsou úplety vyrobeny z recyklovaných PET lahví. Téměř všechny výrobky pochází z Evropy, z malých rodinných firem.


Protože se blíží vánoce, tak by to mohl být tip na dárek pro malou slečnu, která se chce učit šít.