čtvrtek 25. listopadu 2021

Návraty - Karlovy Vary

Dnes se přesuneme v čase do roku 2011. V červnu  se nám ženil syn a my jsme si začátkem července vyjeli na dovolenou. Můj muž sloužil na vojně v Karlových Varech a celé roky mi sliboval, že mě tam jednou vezme. Trvalo to 33 let, ale dočkala jsem se. Dovolenou jsme měli začátkem července  v době konání Mezinárodního filmového festivalu. Ubytování jsme si našli kousek od Varů v Dubině, je to část obce Šemnice. Stejně nazvaný je i penzion, který leží na břehu řeky Ohře a je u něj i tábořiště pro vodáky. Více informací najdete zde: Penzion Dubina.


Fotku penzionu jsem si půjčila z internetu. Tenkrát jsme jeli téměř celý den, protože muž zásadně nejezdí po dálnici a tak se nám cesta se zastávkou na oběd prodloužila. Navíc pršelo. Když jsme dorazili na místo a ubytovali se, tak jsme se šli projít. Přešli jsme přes silnici, protože nás zaujala tabule zvoucí na Skalky skřítků. Cesta vede do kopce a když jsme byli téměř nahoře, tak jsme zažili setkání o jaké jsme rozhodně nestála. Rozhlíželi jsme se kudy dál jít a vtom se najednou objevila selátka divočáků, ještě měla trochu znatelné pruhy. Netušili jsme, jestli je jejich maminka nablízku. Prasátka utíkala na jednu stranu a já z kopce dolů. Manžel tvrdí, že i když bylo po dešti, že se mi za patami prášilo, vtipálek. On šel rychle za mnou a volal ať zastavím. Na Skalky skřítků jsme nikdy nedošli, ale podle fotek z internetu je to tam moc hezké. Tak snad někdy příště. 




Tady už jsem šla pomalu. 
Druhý den jsme se jeli podívat do Karlových Varů. Manžel mi ukázal, kde kdysi stála kasárna a dnes je tam obchodní centrum. Pojďme se projít po lázeňském městě, po městě Mezinárodního filmového festivalu.






















 
Od Grandhotelu Pupp nás vyvezla lanovka nahoru na Dianu. 
 










A ještě se můžete podívat jak jsme v penzionu bydleli. Taky jsem mohla ustlat, ale tenkrát jsem netušila, že nějaký blog budu někdy psát. 



Pohled na Ohři. Pod našimi okny byla terasa, kde každý večer seděli vodáci a bylo tam veselo. A my vysprchovaní jsme už byli v postelích. 

Do Karlových Varů bych se ještě někdy znovu ráda podívala, ale ne v době kdy se koná filmový festival.