čtvrtek 25. června 2020

Výstava

Dnes jsem se vzbudila ve čtyři hodiny a už jsem neusnula. Čekalo mě vyšetření na mamografu. Čím jsem starší, tím hůř různá vyšetření snáším. Vyplnila jsem na internetu dotazník kvůli triáži a vybavena rouškou jsem se po desáté hodině vydala k nemocnici. Netušila jsem, jak dlouho to bude na vrátnici trvat a tak jsem šla dřív. K mému překvapení byla na vrátnici jen desinfekce a jinak nikdo. Triáž se už nekoná. Došla jsem si nakoupit do obchodu, který je v nemocnici. U okénka na mamografu jsem dala žádanku a šla do mamárního centra. V čekárně bylo plno, ale téměř všechny dámy už měly snímkování za sebou a čekaly na výsledky. Vyšetření bylo rychle odbyto  a naštěstí bylo vše v pořádku. Všechno napětí ze mně spadlo.
V Jihlavě je Dům Zdraví a budova nemocnice vedle sebe a budovy jsou spojeny chodbou, kde bývají vystaveny různé obrázky. Dnes mě zaujala výstava fotografií. Snad vás bude zajímat.



Myslím, že se studentům záměr podařil.

















Před nemocnicí rostou dva malé stromečky - katalpy. Zasadil je sem manželův tatínek a jsou památkou na něho. Snad se jim bude dobře dařit.


Domů jsem šla ulicí, kde bydleli manželovi rodiče i ti moji. V oknech s truhlíky v prvním patře byl byt mých rodičů. 

V této ulici bydlela i moje sestra, manželův strýc s tetou.  Na všechny už jen můžeme vzpomínat.
Abych nekončila smutně, tak jsem fotila i zeleň.







Mohutné lípy, za ty roky, co tu bydlíme vyrostly. A nejen ony.




Přeji vám všem krásné letní dny plné barev.