sobota 9. května 2020

Skřítek

Máte rádi skřítky? Objevují se v pohádkách, v bájích. Někdy jsou hodní, někdy zlí. A objevují se i ve tvorbě autorů panenek. Před pár roky jsem objevila maličkou skřítku od Fairylandu Realpuki Soso. Pro moji kapsu byla drahá a tak jsem kochala fotkami těch šťastnějších, kteří ji měli. Pak se na Aliexpressu objevila za přijatelnou cenu. Není to originál, je to fake. Asi bych neměla podporovat ty, kteří kopírují originální panenky, ale vím, že nejsem jediná.


Je mrňavá, měří jen 9 cm. Moje kamarádka z FB Maruška má tyto skřítky také ráda a jednu si koupila. Když viděla, že na ni háčkuji a pletu, tak mě poprosila, jestli bych oblékla i její panenku. 





Tady jsou některé oblečky, které jsem jí udělala. Na malé panenky většinou používám Sněhurku nebo Perlovku. Pletla jsem na ponožkových jehlicích č.2. Rukávky nebo nohavice jsou pletené na 3 jehlicích, abych je nemusela sešívat. Je to piplačka, ale myslím, že to vypadá dobře. 

Letos mě Maruška znovu oslovila a měla přání obléct další panenku. Skřítek vyrostl, měří 19 cm. Měla jsem vyrobit oblečky jeden pro kluka a jeden pro děvče a to ve stejných barevných kombinacích. Skřítek musel přijet k nám, protože takového ve sbírce nemám.




První šaty mají pletený vršek a háčkovanou sukni. Nebyla jsem moc spokojená, tak jsem pletla další jednobarevné šaty a k nim jsem uháčkovala vestičku.






Po víkendu pojede skřítek domů, čeká tam na něj sestřička. Mamka jim ještě vyrobí botičky a vytvoří nějaké doplňky. Je moc šikovná, krásně maluje, modeluje z Fima skřítky, udělala jim i domeček a háčkuje kouzelné věci. Je prima mít kamarádky se stejnými zájmy.