úterý 3. dubna 2018

Jaro je tady aneb výlet za bledulemi

Dnešní den se vydařil, svítilo sluníčko a konečně přišlo i slibované oteplení. Proto jsme s mužem nelenili a po obědě hned vyrazili na výlet.

Jeli jsme se podívat na jedno místo blízko Staré Říše, kde každý rok rozkvétají bledule. Už jsme tam jednou byli, a protože se na taková místa rádi vracíme, tak se jelo. Lokalita, kde bledule jarní každý rok bohatě kvete, se nachází v přirodní rezervaci Jechovec. Zaparkovali jsme u fotbalového hřiště a vydali se lesní cestou. Samozřejmě jsem s sebou vzala i jednu z panenek, Stellu.



Stella byla nadšená, že uvidí kytičky.

Po cestě jsem občas vyfotila i Stellinku, aby jí cesta lépe ubíhala.


Konečně jsme došli na místo, kde mezi stromy kvetou bledule.
Stellinka byla nadšená z té krásy. My ovšem také.









Po cestě zpět jsme míjeli rozpadlou dřevěnou boudu, která dříve asi sloužila lesním dělníkům jako zázemí. Teď mají na pozemku lesní školky maringotku.



Jedno foto přes plot. Stromečky rostou pěkně v řadách.



Ještě krátký odpočinek a jedeme dál. Po cestě zpět jsme potkali hodně turistů, kteří se šli také podívat na toto krásné místo.
O pár kilometrů dále máme v Borovné u Telče chaloupku.
Když jsme ji před lety kupovali, netušili jsme co nás čeká práce, hlavě mého muže. Před vraty nám parkuje soused.



Můj muž se stará i o plácek pod rybníkem a má tu i malý záhonek s kytičkami. Tulipány i řebčíky už pěkně raší. Záhonek jsem také nafotila, ale dnes nějak počítač nechce spolupracovat a některé fotografie se mi nepodařilo zmenšit.
U sousedů jsme si dali kafíčko a šli jsme se podívat na místo kousek od vesnice, kde také kvetou bledule. Ovšem ne v takovém množství jako u Staré Řiše.


Vyrostl tu nový penzion s příznačným názvem Za vsí.



V místě, kde rostou stromy z náletu, hlavně břízy, kvetou bledule.





Pane, dnes už nic nepojede. Mrkající V Borovné je nová autobusová zastávka.


Snad jste si i vy dnešní krásný den užili.