sobota 24. července 2021

Od pondělí do pátku

Včera ráno byl vnouček posmutnělý. Když jsem se ho ptala co mu je, odpověděl, že dny u nás moc rychle utekly. Měl pravdu. Odpověděla jsem mu, že se může těšit na srpen, že u nás ještě pár dnů budou. A co jsme dělali? V pondělí  odpoledne jsme jeli do City parku, protože Verunka potřebovala nové pantofle na doma. Oba to uvítali, protože milují jezdící schody. Pantofle jsme koupili i vnoučkovi a pak jsme zajeli na hřiště u Staré plovárny. Verunka ho znala od loňska, kdy u nás byla sama. Taky hned Vendu upozorňovala kudy má jít. 





Ve středu jsme jeli na Křemešník.


Přijeli jsme před otevřením lanového centra a tak jsme šli nejdříve k rozhledně.


Na rozhlednu šel s dětmi manžel. Venda ji dal 2x do poloviny, Verunka statečně vylezla s dědou až nahoru, přestože se bála. 


Pak si oba prošli jednu z tratí na lanovém centru. Po sportovním výkonu je potřeba doplnit energii. Zajeli jsme si na oběd do Krahulčí a po obědě na chalupu zkontrolovat jak zrají borůvky. 



Moc se mi líbí kaplička v Borovné. Byla vysvěcena v roce 2001.
Vedle ní je hřiště pro děti. 

S Vendou jsem si šla zahrát stolní tenis. Naposled jsem ho hrála, když byli naši kluci malí. Moc nám to nešlo, ale zato jsme se u toho nasmáli. Raději jsme šli za Verunkou na hřiště a tam se oba vyřádili. 

Na další výlet jsme jeli hned ve čtvrtek. Děda naplánoval cestu na Orlík u Humpolce. 






Nejdřív něco informací o historii hradu. 


Na hradě myslí i na pejsky.

Muž šel s dětmi na rozhlednu a já se kochala krásami hradu dole. 






















Z vrcholu rozhledny na mně vnouček volal, že jsem maličká. Schody na rozhlednu si vyšlápli 2x, tak se jim to líbilo. 



Z rozhledny fotil manžel. 




Od hradu jsme ještě zajeli do Humpolce na Disk golf, kde jsme si všichni vyzkoušeli házet talířem. Není to jednoduché a potřebovali bychom hodně trénovat. To mohou děti doma, muž jim koupil jeden koš a talíře na házení. A po obědě jsme se vypravili domů. 
V pátek dopoledne jsem vařila, uklízeli jsme s dětmi hračky a děti si chvíli i malovaly. 

Byl to prima týden. Mám nové obrázky od dětí. Zahráli jsme si člověče nezlob se. Našla jsem Mikádo a děti si mohly vyzkoušet jak mají šikovné prstíky. Verunka převlékala panenku, vyzkoušela boty, které jí nejvíc sluší. Ke slovu přišla i Seva, děti si z ní rády staví. 

Dnes budu odpočívat.😉