neděle 12. července 2015

Jedeme na chalupu

Znáte to, něco si naplánujete a nakonec to dopadne jinak. Včera jsem jela za manželem na chalupu. Měl dovolenou a byl tam celý týden a já chodila do práce ( někdo prý vydělávat musí). Syn se snachou a dětmi měli přijet také.

Vzala jsem si s sebou panenky, tentokrát to byly Nela s Maruškou. V okoli Borovné, kde máme chaloupku, je to moc pěkné a já se těšila, že udělám hodně fotek. Výsledek je trochu chudší, ale začalo to dobře. U zdravotního střediska nikdo nebyl, jen dvě babky drbaly a mě si nevšímaly. Do příjezdu autobusu jsem měla hodně času a tak jsem toho využila a začal fotit.


Líbily se mi takové velké truhlíky s květinami a bylo by škoda panenky s nimi nevyfotit. Ve spěchu jsem si nevšimla, že má Nela jen jednu botu. Ona si také nestěžovala.


Tak jsem to hned napravila.


Kytičky hezky kvetly a holkám se u nich líbilo a těšily se na cestu autobusem.
Myslela jsem si, že je vyfotím i v autobusu, ale ten byl plný, byla jsem ráda, že se našlo jedno volné místo. Manžel pro mě přijel k autobusu do Telče a když jsme dorazili na chalupu, tak mladí už tu byli. Takže jsme šly se snachou s dětmi na procházku a muž se synem měli práci na chalupě. K focení holek nedošlo. Když jeli mladí na oběd, tak my s dědečkem hlídali miminko, které včera nechtělo spát. Jeli jsme s ní až do lesa, kde bylo trochu stínu a tam malá usnula. Využila jsem té chvilky (spala asi 20 minut) a vyběhla jsem ven s panenkami.



Posezení na studni.


Nela se ptala Marušky, kdeže to jsou.


Dál od chalupy jsem si netroufla, alespoň vidíte, že dědeček už shání dřevo na zimu, ale zatím není v čem topit.



Pak jsme jeli i my na oběd a když syn s rodinou odjel, tak jsme poklidili a také jeli domů. Chtěli jsme se přichystat na dnešní výlet a o tom bude příští povídání a to už bude delší. Léto je před námi a tak snad panenky na chalupě ještě vyfotím, je tu moc krásných míst, které za to stojí.