středa 5. srpna 2015

Prázdniny ......i s panenkami

Dobrý večer, dnes jsem dlouho přemýšlela, jak dnešní příspěvek nazvat. Panenky se staly součástí mého života a tak na ně nezapomínám ani o prázdninách.

Líbí se mi fotografovat panenky v přírodě a v poslední době se mnou často jezdí Nela. Panenky Blythe jsou fotogenické a dobře se fotí. Je sice pravda, že díky své velké kebulce špatně drží rovnováhu, ale tomu se dá pomoci. Mám už druhý týden dovolenou a minulý týden jsem byla za vnoučátky. Vysočina je krásná a tak jsem si sebou vzala foťák i Nelu. Jeden den odpoledne jsem šla na procházku s kočárkem a když holčička usnula, tak jsem mohla fotit.


Nejdřív jsem zamířila k malému rybníčku za vsí.


Hlídá ho pěkný hastrman.


Právě rozkvétaly růžové a bílé lekníny. Potom jsem pokračovala luční cestou, je z ní krásný výhled.


Šla jsem dál k dalšímu malému rybníčku.


Na kameni nesedí rusalka, ale Nela. To místo jsem si vyhlédla ten den ráno, když jsme byli se synem a dětmi na procházce. U rybníčka jsem zjistila, že holčička nespí, z kočárku na mě koukaly oči jako trnky. Byla hodná, neplakala a tak jsem mohla udělat pár snímků Nely.



Pak jsem se vrátila do vsi a z druhé cesty mezi poli vám ukážu jeden pohled, který mám moc ráda.


Z té cesty je krásný rozhled po krajině a já lituji, že ho nemůžu zachytit celý. Na obzoru je hrad Lipnice nad Sázavou. Je tu moc krásně a někdy nafotím jiná pěkná místa.


I panenky musí odpočívat a doplňovat vitamíny.  V ty dny nebylo žádné velké vedro a foukal studený vítr, ještě že Nela dostala nové podkolenky. Když jsem přijela domů, tak jsem Nele upletla nové šatičky pro chladnější dny.


Dostala i nové botičky.


Přibyla nová háčkovaná panenka.



Někdy jí to focení připadá dlouhé a tak dělá hlouposti.


V nových šatech a k nim jsem jí uháčkovala taštičku a stuhy do culíků, aby jí to ladilo s botkami.


Spolu jsme pak šli želvičce pro trávu.



Posezení na schůdkách, dnes to tu rozkopali, protože tu budou pokládat nějaký kabel a část schodů vzala za své.


Na závěr jedna fotka s kytičkou a já opět nevím, jak se jmenuje. Tento týden asi strávím cestou na zubní a zpět, protože mi dělají nové korunky a to už není moc zábavné.

Užívejte si léto.