středa 4. listopadu 2015

Moje Tonnerky

I dnes bych vám chtěla představit další panenky, které mám ve sbírce a to panenky Tonner.

Když jsem panenky začala sbírat, tak jsem velmi brzy narazila na panenky Roberta Tonnera. Myslím, že je většina sběratelek zná nebo je i má. Moc jsem zatoužila mít alespoň jednu krásku od firmy Tonner a protože bohužel neumím anglicky, tak jsem hledala někoho, kdo by pro mně panenku koupil. Tou dobrou duší byla Zdena, panenkářka z Brna. Dnes jsem ke své lítosti zjistila, že její web je asi zrušený. Ta mi na Ebay koupila panenku Sydney.


Tady je ta moje kráska Sydney. Má starší typ těla, tzn., že má klouby pouze v loktech a kolenou. Je z r.2001.
Přicestovala v původní krabici bez oblečení. Myslím, že sukýnka a svetřík byly první, které jsem jí vyrobila. Součástí byl i stojánek. Má krásnou tvářičku, můj muž říká, že je pyšná.


Dalším modelem jsou háčkované šaty a pletený kabátek.


Šaty jsou vzadu na knoflíčky. Sydney má vlasy v horní části zapletené do copu a myslím, že jí je nikdy nerozpustím, už bych je tak krásně nezapletla.


Další model může panenka nosit jako top nebo minišaty.


Bílé šaty mají pletený horní díl a háčkovanou sukni. Jako doplněk má perly. Jen botičky nám schází. To je bolest mých panenek, málokterá má boty.


Poslední model, který jsem pro Sydney upletla, jsou bílé šaty a v této době, kdy se ke slovu začíná hlásit zima, je jí v nich pěkně teplo. Šaty jsem doplnila korálky ze dřeva a semišovým páskem a kabelkou.


K šatům by se hodily kozačky.


Po téhle malé šibalce s brýlemi jsou toužila hrozně dlouho, až jsem si ji objednala z jednoho, dnes už neexistujícího, internetového obchodu u nás.


Přicestovala v této krabici a já trochu pátrala, jak je to s jejím původem. Panenka je z r.1998 a je vyrobena v Číně. Několik informací o firmě, jejíž název je na krabici jsem našla zde: http://collectdolls.about.com/od/dollprofiles/p/effanbeedolls.htm. Majitelem firmy je nyní firma Tonner, která převzala i výrobu jejích některých panenek.


Model na léto, kalhoty z úpletu, které jsou šité v ruce jako ostatně všechny šaty pro moje panenky. K nim jsem jí upletla zelenou halenku. omlouvám se, že jsem jí při focení nesrovnala knoflíky. Fotky vznikly v době, kdy jsem netušila, že nějaký blog budu mít.


Panenka má vlásky nalepené a má kloubová pouze kolínka.


Letní šaty.


Plavečky, které mají pásek kolem krčku a zapínání na knoflík.


Je to parádnice, hned se chtěla podívat do zrcadla, jak jí to sluší.


Tenhle modýlek je také aktuální.


Má i pletené teplé punčocháčky.

Dnes jsem se dívala na Ebay, když jsem hledala správné označení panenky a ta stejná byla tam označena: Anne Estele Mary Engelbreit's. Zároveň jsem zjistila, že je panenka docela vzácná.

Pro mně jsou vzácné obě. Sydney i Estelka.