pondělí 27. května 2019

Panenky jako modelky.

Dnes jsem si připravila malou módní přehlídku. Manekýnkami budou moje panenky, některé jste ještě neviděli.



Hodně sběratelek i sběratelů panenky nejen sbírá, ale zároveň pro ně tvoří oblečení. První modely, které vám předvedeme jsou od Věrky (http://babivera8.blog.cz/. Loni na podzim mi Věrka napsala a chtěla vědět jaké barvy oblečení mám ráda. Napsala jsem jí, že mám ráda kombinaci vínové a šedé barvy. Svého času jsem měla vínový kabátek a šedé kalhoty nebo šedý kabátek a vínové manšestráky. Bylo to v letech, kdy jsem si kalhoty musela nechat šít, protože jsem vysoká a koupené kalhoty mi byly nad kotníky. Naštěstí jsem měla šikovnou kamarádku, která mi šila. K narozeninám jsem dostala od Věrky krásné pletené oblečky pro panenky. Konečně jsem je nafotila a tady jsou.


Šedé šaty s vínovým kloboučkem předvádí Terezka, kterou mám od Ivy (http://babakat.blog.cz/en). Barbie blondýnka si oblékla šedý top a jako doplněk má kabelku s vínovou kytičkou.


Copak si asi povídají?


Další šatečky Věrka upletla ze samovzorovací příze. Její modely se mi moc líbí, ještě jednou jí děkuji za krásný narozeninový dárek. A zároveň se omlouvám, že jsem je uveřejnila až teď.

Další šikulkou je Jana Edrová, která na panenky Barbie krásně šije a má i svůj obchůdek na Internetu. https://www.oblecky-pro-barbie.cz/. Už jsem u ní několikrát nakupovala, většinou trička a legíy. Jana má všechny oblečky krásně vypracované.


Pro děvčata jsem koupila tričko s obrázkem módního návrháře Karla Lagerfelda a maskáčové legíny. Pro mladíky maskáčové triško a rifle.


Kterému to s blondýnkou víc sluší?


Moc kluků ve sbírce nemám. Bohužel neznám jejich označení. Třeba mi někdo pomůže je určit.


Blonďák ke mně přijel jako policista a druhý mladík měl jen barevné kraťasy a svetr je z mé dílny. Blondýnka byla první kloubová Barbie, kterou jsem si pořídila a šaty jsem jí háčkovala také já.

I další modely jsem vytvořila já a jsou pletené.


Nedávno jsem se zůčastnila skupinového projektu na ruských stránkách, odkud je i návod. Podle něho jsem pletla šatečky a kabátek pro Paolku Asiatku a ze slabší příze jsem upletla stejné šaty pro panenku od Kidz´n´Cats. Výroba těchto panenek končí a tak jsem si pořídila alespoň jednu panenku.

Šít bohužel neumím a tak další obleček pro Paolku pochází z tohoto obchůdku z Fleru: https://www.fler.cz/martinasam. Paní šije i na větší panenky a i její oblečky jsou precizně vypracované.


Objednala jsem sportovní soupravu.


Moc jí to sluší, viďte.

V dalším článku vás seznámím s panenkami, které mám ve sbírce už dlouho.