středa 24. února 2021

Blátivou

Blátivou, blátivou, blátivou, blátivou 

cestou dál nechceš jít....

Dnes dopoledne jsme byli s manželem objednaní k zubařce. Přišli jsme včas, sestra nám na chodbě změřila teplotu a stříkla desinfekci na ruce. V čekárně seděl manželský pár v našem věku. Když jsme měli přijít na řadu, vykoukla z ordinace sestra a sdělila nám, ať se nezlobíme, ale že budeme muset asi půl hodiny počkat, protože paní doktorka potřebuje odjet. Z půlhodiny byla hodina. Prohlídka proběhla bleskově a mohli jsme jet nakoupit. Venku bylo krásně, teplo a svítilo slunce. Takže plán na odpoledne byl jasný, pojedeme někam do přírody. Doma jsme se najedli, vypili kafíčko a už jsme jeli. Nebylo to daleko, na kraji Dolní Cerekve jsme zaparkovali auto a dál jsme se vydali pěšky po cestě, která vede k lesu. A tady jsme si mohli začít zpívat blátivou, blátivou......Naštěstí jsem si půjčila manželovi trekové boty, takže jsme šli dál.








Tady jsme odbočili. Původně manžel zamýšlel, že se půjdeme podívat k zatopenému Hurdovu lomu, ale rozblácená cesta ho odradila. 




Na zbytcích sněhu jsme si trochu očistili boty a pokračovali jsme cestou lesem, která vede kolem chat.


Tato chata patří jednomu známému mého muže.







I tady stále probíhá těžba dřeva z napadených stromů. V dálce bylo vidět kouř, pálí se větve z pokácených stromů


V lese jsou zbytky sněhu, tady jsme se sněhem dokonce brodili, abychom se dostali na cestu. 


U cesty rostou mladé stromečky, zase smrky. 


Vyhýbali jsme se blátu jak se dalo. 





Jitko, krávo. Na který film jsem si vzpomněla?



Už jste viděli drbátko pro krávy? Já poprvé. A kravičky si ho užívají, chvíli jsme jednu pozorovali jak se drbe. Nalevo je vidět kartáč.






Kravičkám dovezli krmení. 


Orobinec, z doutníků je chmýří.





Skupina zdravých stromů.


Kostel sv. Marie Magdaleny v Dolní Cerekvi. Jedeme domů.



Kdo by neznal logo Kosteleckých uzenin. Dostala jsem chuť na šťavnatý dobrý párek. Nakonec jsme si dali k večeři něco jiného.


Tady má náš známý včelíny, jsou schované za tou boudou. Můj muž má na jeho včelky špatné vzpomínky. 

Jsme téměř doma. Hezky jsme se prošli, nadýchali se čerstvého vzduchu a zapomněli na zhoršující se situaci u nás. Doufám, že nás nová opatření zase nezavřou doma.