pondělí 29. února 2016

Co mi teď dělá radost?

Říkáte si, co by to mohlo být, co mi teď dělá radost? Kromě vnoučátek, panenek někdy i manžela jsou to kytičky.

I když nejsem žádný Mičurin, mám jich docela dost. Většinou jsou v kuchyni. Proto jsem ráda, když mi nějaká kytička vykvete.


Teď mi rozkvetla fialka, mám ji od loňska. Mám ještě jednu, ta kvete fialově, ale letos zatím nerozkvetla. S fialkami nemám velké zkušenosti, tak uvidím, jak se jim bude dařit dál.


No ani v kuchyni nesmí chybět panenky, tuhle maličkou jsem dostala od své bývalé kolegyně z Modety.


Okno v kuchyni mi zdobí kaktusy a už je druhý rok přes zimu dávám na okno na chodbě našeho domu, je zde chladno. Ústřední topení moc kytičkám nesvědčí, většinou by měly být přes zimu v chladnější místnosti a to se u nás nedá. Tak jsem je zkusila dát na chodbu, jestli třeba nevykvetou. V loňském roce jsem žádný úspěch nezaznamenala, až letos. Rozkvétá tento žlutý.


Zatím má dva kvítky a další dva ještě možná rozkvetou.


Další kvetoucí kytičkou je orchidej. Je to můj třetí pokus o pěstování orchidejí. Každý říká, že to nic není, ale mě vždycky uhynuly. Tuhle jsem si rozkvetlou koupila a doufám, že to tentokrát vyjde.


Je nádherná a já každý den obdivuji, jak je příroda rozmanitá a dokonalá.


Kudrnatou vrbou tak trošku přivolávám jaro. Nedávno jsem viděla pěkně ozdobené větvičky kudrnaté vrby. Manžel jel na chalupu, vrbu ořezal a dosel mi velkou hromadu proutků. Něco jsem si vybrala do vázy a než jsem ji stačila ozdobit, tak vrba za dva dny už krásně obrůstala lístečky a já ji nechala tak.