středa 29. července 2020

Bolavé ouško a přesolená vajíčka

Asi si říkáte jak to spolu souvisí. Vezmu to popořádku. Včera po horkém dnu přišla večer bouřka a pořádný šupec. Do rána se trochu ochladilo a tak jsme s dětmi jeli na další výlet, tentokrát do Telče. Chtěli jsme se podívat do Panského dvora v Telči. 
Pokud někdy pojedete do Telče vkládám odkaz https://www.panskydvurtelc.cz/. V Panském dvoře je informační centrum, půjčovna kol, součástí je penzion. Je tu i Panská restaurace a pivovar. Pro děti herna a také jsme se chtěli podívat do lezeckého centra. Nejdřív jsme šli do herny. 


Děti se tu mohou vyřádit a doprovod si zatím může dát kávu nebo čaj a něco dobrého k tomu.




Musela jsem si vyzkoušet kolotoč. 


Děti si mohou malovat na tabuli.





Po stěnách jsou vystavené obrázky.
Pro hodně malé děti tu mají koutek s odrážedly. Naše děti tu byly samy a tak si vyzkoušely i odrážedla. Pak šly na kolotoč ze sudů. Potud bylo vše v pořádku. Dali jsme si čaj a k němu marlenku a doufali, že si užijeme hezkou chvilku. Vašík se přišel zeptat na lezecké centrum. Měli jsme dnes smůlu, v lezeckém centru byly děti z tábora a bylo pro ně zamluvené na celé dopoledne. Vnouček posmutněl, byl hrozně zklamaný a přestalo ho to v dětském koutku bavit. Zato vnučka si užívala, co se dalo. Bylo mi Vendy líto, náladu mu nezlepšil ani nanuk, nic nechtěl. Tentokrát trucoval on. 
Manžel navrhoval, že bychom mohli jet ke Slavonicím, kde jsou bunkry. Najedou si Verunka začala stěžovat, že jí bolí osuško. Měla s ním problémy už v zimě, píchali jí ho. Místo pokračovaní výletu jsme tedy jeli raději domů. Verunku jsem umyla a převlékla a manžel nás dovezl k nemocnici. 
Bohužel se ukázalo, že má v jednom oušku zánět, paní doktorka jí ho píchla. Bylo mi jí moc líto. Zatím jsme nedostali ATB, jen doporučený Nurofen na bolest. Za statečnost dostala od sestřičky diplom a obrázek na vymalování. 
Mezitím dojel muž s Vašíkem domů, zavařil polévku a když jsme přišli, tak smažil Vašíkovi vajíčka. A podařilo se mu je přesolit, takže je vnouček nechtěl.  Veruka si dala talíř polévky, byla jsem ráda, že jí. Pak jsem usmažila jiná vajíčka a děti se najedly. 
Verunka je smutná, že se nemůže koupat v bazénu a řádit na hřišti, má od paní doktorky doporučené je procházky. 
Držte nám palce, aby Verunku brzy přestalo ouško bolet.

V informačním centru jsou vystavené kouzelné obrázky, Verunce se nejvíc líbily ty s kočičkami. 












Obrázky Sylvie Muselové je možné koupit v jejím obchůdku na Fleru:

Tak takový byl náš další prázdninový den.