čtvrtek 5. března 2020

Jojo a Niu

Už dlouho jsem na blogu nepředstavila nové přírůstky v mé sbírce. Je jich víc, ale dnes vám ukážu Jojo a Niu.

Panenky Holala se mi líbily od první chvíle, kdy se na trhu objevily, což jsou asi ři roky. Tehdy jsem váhala mezi Holalkou a od Secretdoll kloubovou panenkou BJD Mong. Tehdy vyhrála malá Mong, kterou už jste na blogu viděli, také s námi byla i na výletě. Ovšem čas od času na mně panenka Holala někde na internetu vyskočila a když se začaly objevovat přemalby těchto panenek, tak jsem byla ztracena a moc jsem si přála jednu panenku mít. Loni na podzim jsem od muže vymámila peníze na tuto panenku a Nora mi ji sehnala za přijatelnou cenu. Je to panenka Holala, tvář Pipita - ta má našpulenou pusinku a její jméno je Jojo.


Obdivovala jsem už krabičku ve které je panenka zabalena tak, aby dlouhou cestou neutrpěla žádnou úhonu.


Panenka má na hlavě navlečenou igelitovou pásku a ještě obličej panenky chrání taková platová bublina. Má kostým klauna.


Certifikát pravosti.



Ke kostýmu patří hnědé botičky, čepička a klaunský nos. Ten mi dal pěkně zabrat, nechtěl držet a tak mi musel přijít na pomoc muž.



Aby nebyla Jojo sama, tak jsem na Aliexpressu objednala panenku podobnou Holalce. Podobných panenek je více.


Panenka je o hodně levnější než panenky Holala, je to vidět i na balení panenky. Krabička byla pomačkaná a já měla obavy, aby nebyla poškozená. Naštěstí přestála dlouhou cestu z Činy v pořádku.


Uvnitř krabičky byla platová vanička ve které byla panenka uvězněna. Přes oči měla také igelitový proužek, aby nedošlo k poskození malby.



Vybrala jsem si zrzečku, protože tuhle barvu vlasů miluji a když je možnost, tak volím zrzku. A také si moc líbilo její oblečení. Dlouho jsem přemýšlela jaké jméno jí dát a včera jsem hledala v seznamu dívčích čínských jmen. Vybrala jsem jméno Niu - dívka. Je krátké a možná si ho i zapamatuji. Mrkající


Vyfotila jsem pro porovnání panenky nahaté. Jojo měří 20 cm, Niu je o chloupek vyšší. Niu má namalované kalhotky.
Jsou to malé parádnice a tak jsem jim musela obstarat nějaké šatečky. Šít neumím, ale mám šikovné kamarádky z okruhu panenkářek.


Pro Jojo mi krásné červené šatečk ušila Nora, která mi panenku sehnala. Vyzkoušely jsme dvoje botičky.


Niu má šatečky od šikovné Helenky.


Její šaty mají pletený vršek a vyšívanou sukýnku z plátna. Helenka umí ušít i botičky, vybrala jsem jí červené a od stejné autorky je i kabelka.


Tady jsou obe parádnice spolu, Jojo má plátěné kalhoty a vyšívanou bílou blůzku.

Děvčata musí mít i nějaké oblečení na sport nebo na doma a opět jsem objednávala u Helenky.


Vybrala jsem jim legíny a k nim tričko.



Jsou kouzelné a díky jejich velikosti se mnou budou jezdit na výlety. Jsou to takové panenky do kapsy.
Děkuji za návštěvu a vaše milé komentáře.