neděle 16. října 2016

Z Estonska do Japonska....

Dnes budeme cestovat ze země severní Evropy, z Estonska do země vycházejícího slunce, do Japonska.


O panenkách z Estonska už jsem vám vyprávěla tady: http://ruzena57.blog.cz/1602/odhalene-tajemnstvi. Jsou to panenky od firmy Salvo.


Jen pro připomenutí, jsou to Tiina a Toomas.

Teď k mé radosti k nim přibyla další panenka.


Je ze dřeva, ještě zabalená i s lístečekem od výrobce.


Na focení jsem ji vyndala, aby byla pěkně vidět. Má nalepení vlásky. Tahle panenka byla určitě koupena jako turistický suvenýr.


Na lístečku je i cena v rublech, je rok výroby chybí.


Má označení i ze spodní strany.

Z Estonska se přeneseme do Japonska. Až do jara letošního roku jsem neměla ponětí, že existují kouzelné panenky Licca. Náhodou jsem jednu z nich uviděla na Facebooku u jednoho prodejce panenek. Nebyla drahá a tak jsem poprosila Noru, aby mi ji koupila. Ona mi prozradila, že tělíčka těchto panenek dávají panenkám Blythe, protože jsou ohebná. Druhá z děvčat, která dělá přemalby Blythe, Andy mi nabídla dvě hlavičky, které by jinak vyhodila a to jsem nemohla dopustit. Protože jde hlavička na původní tělíčko Blythe poprosila jsem Andy o hlavičky. Jedno tělíčko jsem měla doma, druhé mi přenechala Nora. A panenky byly na světě.Mrkající


Jedna hlavička dostala tělíčko hned, druhá musela chvíli počkat.


Líbí se mi jejich něžná tvářička.

Panenky Licca vyrábí japonská firma Tomy Takara a to od roku 1967. Staly se stejně populární jako Barbie ve Spojených státech. Vzhled panenky se za ty roky měnil, celkem vznikly 4 modely. Víc informací najdete tady. https://www.tsunagujapan.com/licca-chan-the-japanese-girls-long-time-favorite-doll/


Tady už mají tělíčko obě. Uprostřed je originál panenka Licca. Má o něco drobnější tělíčko. Pružnost jsem raději nezkoušela. Panenka v bílých šatečkách se časem odstěhovala k Šárce.



Tenhle drobeček také patří do rodiny panenek Licca, je to Maki. Panenka přicestovala ze stejného zdroje jako její blonďatá sestra. Někdo jí asi zkoušel nakrepovat vlásky. Originál panenky takový účes nemají.


Vlásky někdo asi i trochu střihal, moc s nimi dělat nešlo. Vzadu jsem je zastřihla do roviny.



Panenka dostala i nové šatečky. Ty původní jsem sice vyprala, ale už jsou dost zašlé. Je moc roztomilá.Usmívající se


Tady jsou už děvčata pohromadě.

Možná, že se časem jejich rodinka rozroste.