pátek 26. prosince 2014

Jednoduchá krása

Ráda chodím pro inspiraci či poučení nebo potěšení na blogy druhých děvčat. Dnes jsem nakoukla opět k Ivě na blog http://jednoduchakrasa.blogspot.cz/2014/12/novorocni-giveaway.html#comment-form a zkusila se přihlásit k losování o tuto krásnou, ručně šitou a obháčkovanou utěrku.

Tak mi držte palce, třeba se na mně usměje štěstí.

Koleda, koleda Štěpáne.....

Dnes, na Štěpána, se Jihlava oblékla do bílého. Konečně napadlo trochu sněhu, sice jen poprašek, ale hned je tu zimní atmosféra. Škoda, že to nebylo o dva dny dříve.



Po probuzení jsem vykoukla z okna a nevěřila vlastním očím, bylo bílo.


Hřiště pod sněhem. Přitom ještě včera to vypadalo jarně, spíše jako o Velikonocích.


Na Štědrý den a první svátek vánoční jsme byli u syna. Včera dopoledne jsme šli na procházku. Někde ještě kvetly kytičky.


Malé, drobné kvítky na skalce.


V malém rybníčku, který hlídá hastrman, se proháněly kačenky. Bylo moc hezky a zimu to vůbec nepřipomínalo.
Byly to dva krásné sváteční dny, které jsme strávili s mladými. Vnouček dostal spoustu hraček, některé jsme mu rozbalili až druhý den. Stromeček ho moc nezaujal, více ho zajímal rozsvícený adventní věnec, tak jsme ho museli hlídat, aby nepřišel k úrazu. Nejvíc se mu líbil tablet pro nejmenší, stále ho zapínal a vypínal. Potom přišel na řadu vláček na baterky a to se mu nejvíc líbilo, když se do mašinky jakoby čerpá voda, vydává to takový srkavý zvuk.
Ještě vám chci ukázat dva přírůstky do sbírky, které jsem dostala.


Tuhle krásnou, malou černošku jsem dostala od Šárky, musím na sebe "prásknout", že jsem to nevydržela a dárek rozbalila ještě před Štědrým dnem. Ovšem radost z panenky byla veliká, protože tyto malé černošky nejsou moc k vidění.



Tuto krásnou zelenoočku od firmy Madame Alexander mi Ježíšek vydražil na Aukru. Je oblečena v irském kroji.
V mé sbírce není první panenkou této značky, ještě mám malou nevěstu. Tady jsou spolu.

Nedávno jsem tu psala o krásné galerii keramiky v Markvarci. S manželem jsme si tu také vybrali dárek. Manžel krásný, veliký hrnek.



Mně se moc líbily malé andělky a vybrala jsem si tuhle.


Ještě musím prozradit jeden dárek. Nový šicí stroj. Já moc nešiju, ale náš starý Lučnik už dosluhoval a hlavně na něm nejdou šít úplety a tak jsem dostala nový. Takže musím nastudovat návod a vyzkoušet. Třeba se časem pochlubím, co jsem ušila. Tak mi držte palce.