pondělí 4. března 2019

Malenky se stěhují

Celý podzim jsme řešili anabázi s prasklou trubkou v komíně a mokrou zdí. Sice jsem závadu včas nahlásila, ale oprava se táhla. Jako dům si topíme sami a to kondenzačními kotli. Poprvé se to stalo před dvěma roky, firma, která kotelnu zřizovala, provedla opravu, ale špatně. Tentokrát to nebyl jen flek, ale zeď mokrá až ke stropu a samozřejmě se tvořila plíseň. Museli jsme sundat skříňku, ve které byly panenky.


Nakonec jsme se rozhodli, že skříňku dáme na jiné místo. Manžel mi přidal ještě jednu poličku, aby se do ní vešlo více malých panenek. Takže vám ukážu současné obsazení skříňky, nemusí být konečné.


Spodek skříňky obsadily panenky ARI. Panenky z této východoněmecké firmy u nás nejsou vzácností.


Většinou ke mně doputovaly nahaté, tak jsem jim uháčkovala oblečení.


Panenka v celofánovém sáčku je ještě v původním balení, je u ní i cenovka. Panenky jsou značené trojúhelníčkem na zádech ve kterém jsou písmena ARI.


U těchto panenek neznám přesně firmu. Panenka napravo v růžových šatech je Made in China. Většina maličkých panenek má na zádech číslo. A panáček nalevo je z Tortulonu.


Kouzelné panenky od Madame Alexander.


Panenky od Disney.


Většina panenek z této skupinky je LPS Blythe, blondýnka na stojánku je Petite Blythe a má mrkací oči. Panenka s malovanými vlásky a gumovými šaty je také Blythe.


Panenky do domečku od autorky Heidi Ott. Dlouho jsem po těchto krásných panenkách toužila a postupně do mé sbírky přibyly tři. Sedící panenka je kloubová, druhé dvě mají látkové tělo.


Kloubové panenky Lego Scala. Jsou také vhodné do domečků. Myslím, že se už nevyrábí.


Tahle panenka je takový hybrid, hlavička z panenky Made in China, tělíčko Obitsu. Původně jsem si koupila tělíčko k jiné hlavičce, ale nesedělo k ní.



Celuloidová panenka, na zádech je cena 3 Kčs.


Panenka Witch, jedna z prvních panenek ve sbírce.


Skříňka je obsazená a ještě mi zbylo hodně malých panenek. Některé čekají až je obleču. A zatím musí bydlet v krabici.

Když jsem dnes fotila, tak mě napadlo, že bych si mohla zřídit Muzeum malých panenek, kde bych mohla vystavit všechny panenky, které mám.