pátek 11. března 2016

Chcete mě?

Příspěvek s názvem "Chcete mě?" jsem nosila už dlouho v hlavě. Jen jsem potřebovala víc panenek. Když jsem v listopadu loňského roku marodila, tak mi manžel přinesl malou gumovou panenku, která byla nahatá a na bříšku měla přilepený lísteček s větou: chcete mě? Panenka byla postavená na schránkách v našem domě. Kdo ji tam zanechal nevíme.

Samozřejmě jsem panence poskytla domov. Umyla jsem jí a časem dostala i nové oblečení. Tady je.


Je to panenka od německé firmy ARI a rozmnožila pěknou řádku panenek od této firmy v mojí sbírce.


Panenky ARI jsou ve spodní řadě.


Další dvě panenky jsem potkala na Aukru, dlouho je nikdo nekoupil a tak se tam objevovaly znovu a znovu. Tak jsem si řekla, že je koupím a budou mít spoustu kamarádek u mně doma.


První byla tahle maličká, plastová panenka. Měří 9 cm, má pohyblivé ruce, které jsou spojené gumičkou. Na zádíčkách má číslo 4 a nic víc, takže se mi nepodařilo zjistit její původ. Uháčkovala jsem jí šatičky a bydlí ve skříňce společně s dalšími malými panenkami.


Druhou panenkou je Heidi. I o ni nikdo nestál, líbila se mi a tak jednoho dne přicestovala k nám. Na krabičce není napsané, kde byla vyrobena a tak jsem trochu pátrala.


Opatrně jsem ji vyndala z krabičky. Panenka měří 22 cm, tělíčko je vyrobeno z plastu, hlavička je gumová. Na zádech je nápis Hong kong. Ani tady se mi nepodařilo zjistit pro kterou firmu byla panenka vyrobena. Našla jsem jen podobné panenky Heidi v plastových kufřících. Nevím ale zda se jedná o stejnou panenku.



Třeba byla moje Heidi předchůdkyní těchto panenek. Co myslíte vy?

Na závěr ještě společné foto mých "sirotků".


Zajímá mě, jestli i někdo z vás má panenku, kterou nikdo nechtěl.