neděle 12. prosince 2021

Před polednem

Poslední dobou málokdy svítí slunce a tak se snažím využít každou chvilku, kdy tomu tak je. V pátek jsem dopsala článek o ranní proměně a napadlo mě, že bych se mohla jít na chvíli projít a něco nafotit. Ale kam? Navíc se blížilo poledne, bylo potřeba udělat oběd. Naše sídliště už bylo na blogu několikrát, tak jsem šla cestou mezi garážemi a pak pokračovala kolem zahrádek.


Prostor mezi domy z jiného místa než je pohled z našeho obýváku.





Budova školní družiny, jídelny a kuchyně. 



Pavlovova ulice. Až úplně nahoře bydleli manželovi a pak moje rodiče. Manžel vždycky vzpomíná, jak jezdili ulicí na šironech. Tenkrát byl minimální provoz a hlavně všude neparkovala auta. 


Silnice ke garážím, už jsem tudy dlouho nešla.




Kos neuletěl a hezky mi zapózoval. Asi si užíval sluníčko. 





Říkala jsem si kolik zahrádek je asi využívaných. V těchto místech se některé zahrady rušili a chatky využívali i bezdomovci. Ale myslím, že tady tomu tak není. 





Odtud je vidět na Möbelix.



Na stromech zůstala jablíčka. 




Tady jsem se zastavila a vzpomínala kolik desítek let uběhlo od té doby, kdy tu garáže nebyly a my  jsme tu v zimě sáňkovali. Uprostřed údolí tekl potůček, jednou jsme s kamarádkou do něj vjely a pak jsme se šly k ní domů usušit. Tenkrát jsem měla nové tepláky a co se nestalo. Maminka kamarádky je dala sušit na naftová kamna a jedna nohavice se propálila. Šla jsem domů s malou dušičkou. Asi jsem dostala vynadáno a na nohavici záplatu. 




Cesta, která vedla kolem pole k rybníčku na Dolině, je zarostlá. Místo pole je dálniční přivaděč. 




Viděla jsem spoustu stop, lidé tudy asi chodí s pejsky a někdo už vytáhl běžky. 


Na jedné straně jsou zahrady, které patří k řadovkám.


Tady bývaly školní pozemky, teď jsou tu dlouhé roky zahrady. 







Přes hradbu stromů a keřů je slyšet provoz na přivaděči. 






Cesta se zúžila a já přemýšlela kam se dostanu.




Vyšla jsem v parku přes který jsem kdysi chodila do práce. 








Ještě pohled z třetího patra a jsem doma. Hezky jsem se prošla a i ten oběd jsem stihla včas. Po obědě se bohužel zatáhlo, a proto jsem byla ráda, že jsem se šla dopoledne projít.