úterý 17. listopadu 2015

Co tu ještě nebylo?

Dnes bych vám chtěla představit další panenky, které mám ve sbírce. Myslím, že jsou u nás dost neobvyklé, pro mě jsou to malé poklady.Usmívající se


Jako první bude panenka Lollipop od Jan Mc Lean. Jan Mc Lean je autorkou mnoha panenek, pochází z Nového Zélandu. Jan chtěla být původně zdravotní sestrou, ale zřejmě ji ovlivnilo prostředí, ve kterém vyrůstala. Babička byla sochařka a maminka malovala portréty. Jan po nich podědila výtvarné nadání. V současné době můžete její panenky vidět i na stránkách tohoto báječného obchodu s panenkami u nás http://www.svetpanenek.cz/.


Toto je moje panenka Lollipop (lízátko) a jmenuje se Pipi La Poo a je z Paříže. Tyto panenky jsou ze série Lollipop Girls a byly vyráběny jak v porcelánové, tak ve vinylové verzi. Každá panenka zastupuje jednu zemi a kulturu.


Panenka měří 30 cm, jak vidíte má hodně dlouhé nohy, které mají skrytý kloub v koleně. Ruce jsou kloubové a pase se může panenka otočit. Botičky jí na nohách špatně drží a sama nestojí.


Ještě detail obličeje, je moc hezká. Zatím jsem na ni netvořila, budu to muset napravit.

Vložím vám odkaz na stránky její autorky http://www.janmcleandolls.info/. Podívejte se, určitě to stojí za podívání na její další krásné panenky.


Panenky LIV vám určitě nemusím představovat, jejich výrobcem je Spin Master Toys LTD.


Ta moje je kouzelná zelenoočka. Jen nevím, která z panenek LIV to je. Poradí mi někdo?
Panenka má kloubové tělíčko a je krásně pohyblivá. Nevadí mi její trošku větší hlava proti tělu. Panenky Liv jsou parukové a jejich paruka má uvnitř takový kolíček, který zapadne o otvoru na temeni hlavy.
Líbí se mi i bez paruky. Chtěla jsem nafotit i paruku a otvor v hlavě, ale včera se mi při focení stala nehoda. V zápalu aranžování panenek mi spadl fotoaparát na zem a rovnou na objektiv. Ten se pokřivil a je je po foťáku. Ještě, že karta šla do manželova fotoaparátu a mohla jsem si stáhnout fotky. Ovšem o půjčení jeho jsem si netroufla říct, byl pěkně naštvaný. Ale už jsem psala Ježíškovi o nový.


Další panenkou je Kurhn. Tyto panenky jsou vyrobeny v Číně a mohou být jak v kloubové, tak i nekloubové verzi. Panenka je velká asi jako Barbie. Moje klouby nemá (je levnější) a získala jsem ji na Aukru.


Panenka Jakks Pacific. Panenku jsem koupila v jednom, dnes už neexistujícím, internetovém obchůdku.


Fotku jsem si vypůjčila z netu, protože jsem už neměla čím tu svou vyfotit. Panenky jsou dost zvláštní. Mají krásně tvarované tělíčko z gumy, je docela příjemné na omak. V loktech, kolenou a kyčlích je skrytý kloub, ale panenka si nemůže sednout. To vidím jako jednou vadu této zajímavé panenky.


Teplé oblečení se jí teď bude hodit.


Jako pátou, a dnes poslední, vám představím panenku - žokejku.
Pátrala jsem po jejím původu, je vyrobená v Číně. Na zádech má označení Chelful. Panenka je kloubová, u té mé jsou klouby v kyčlích hodně volné. V pase má otočný kloub.


Panenky jsou asi z nějaké edice, která byly zaměřena na jezdectví. Foto je opět vypůjčené, stejně jako ta další z Pinterestu a z Ebay.


Tady je panenka s celým vybavením.


Moje panenka nemá jezdecké vysoké boty, tyto jí jsou hodně těsné, myslím, že nejsou její původní.
Hlava je vyrobena z tvrdé gumy a tělíčko z plastu. Proti hlavě je tělo hodně lesklé.¨



Styděla se, když jsem jí fotila nahatou.


Na závěr všechny holky pohromadě.