pondělí 28. ledna 2019

Stella Doreen

Už delší dobu jsem vám neukázala nové přírůstky ve sbírce a že jich je.Mrkající Vezmu to odzadu a dnes se pochlubím nejnovější panenkou, kterou mi dnes donesla paní pošťačka.



Když jsem uviděla krabičku, hned jsem věděla odkud panenka přicestovala. Její cesta byla hodě dlouhá, z Floridy až k nám do Česka. A mně se splnil sen mít panenku od Paulette Morrissey. Její panenky jsem objevila před pár roky, když jsem hledala úplně jinou panenku a to Hitty, jejíž příběh jsem už na blogu popsala. Paulette vyráběla i Hitty z polymerové hmoty. Zdravotní alergické problémy jí nedovolily ve tvorbě panenek pokračovat.


Polymerové panenky Hitty.


Oba obrázky jsem si půjčila na Internetu.

Kromě Hitty vyráběla i jiné malé panenky. S její tvorbou se můžete seznámit zde:http://www.13sites.com/mohome.html.

Tuto šikovnou paní mám v přátelích na FB a tak mi nedávno neunikla nabídka prodeje panenek. Paulette se k panenkám vrátila a několik jich nabídla k prodeji. Přiznám se, že jsem se pár dnů rozmýšlela, jestli mám panenku koupit či ne, ale nakonec jsem se rozhodla pro koupi panenky.


Přiznám se, že jsem byla honě napjatá, jak bude ve skutečnosti panenka vypadat.


Kuk a je tady. Moc nevyrostla, měří 16 cm, velikost tak akorát pro mně. Šaty má ušité z plsti, stejně i kabelku.


V kabelce se skrývaly fotky kamarádek a celé skupiny panenek.



Mám i střih na šaty, tak jí můžu ušít další, aby neběhala jen v jedněch. Autorka mysllí na všechno.


Každá panenka dostane stejně jako narozené dítě rodný list. Jmenuje se Stella Doreen. Asi jí budu říkat Dorinka, protože Stellu už ve sbírce mám.


Co je tu napsáno? Anglicky neumím(bohužel) a tak jsem využila služeb Googlu.
Stella nedávno zjistila, že má ráda scrapbooking. Líbilo se dělat stránky o věcech, které udělala, nebo o místech, ve kterých byla. A především nakupuje všechny skvělé doplňky pro scrapbooky, jako jsou fantazie, samolepky, třpytky, gumové razítka a mnoho dalšího.To je překlad. A já se musela podívat, co je scrapbook. Možná vytvořím Dorce deníček.



Hned si vyzkoušela, jak se sedí na pohovce.


Ještě fotky se světlým pozadím.




Detail přezky na botě.

Autorka vytvořila i návod na výrobu panenky. Mám ho, ale protože stále bojuji s ekzémem, nechci si problémy zhoršit prací s polymerovou hmotou.
Jsem ráda, že mám další neobvyklou panenku, kterou někdo vytvořil rukama.