středa 26. října 2016

Páni kluci....

Když jsem začala objevovat panenkový svět, tak jsem narazila i na panenky - muže, kluky. Přiznám se, že se mi moc nelíbili. Teď už vím, že se vyrábí i krásní kluci. Protože mám ráda různorodost a k děvčatům patří kluci, tak jsem postupně pár kluků do sbírky přidala.


Dnes se pochlubím přírůstky z poslední doby.


Z minulých časů přicestoval tento klučík. Je vyrobený z gumy a protože nemá žádné značení, tak nevím jestli byl vyroben u nás nebo v zahraničí.



Původní oblečení jsem schovala, tričko šlo špatně sundat a okraje nebyly začištěné. Tak jsem ho vyprala a uschovala. Uháčkovala jsem mu pruhované tričko a upletla kraťásky.


Jako malá jsem houpacího koně neměla, tak jsem ho dopřála panenkám.


Tito tři fešáci přicestovali najednou od Ivy (Babakat).


Po cestě se chtěli osvěžit a tak jsem jim umyla i vlasy a tady se sušili.


Tento zrzek mi připomíná rozverného skřítka z pohádky. Na zádech má sice značení, ale nic jsem o něm nezjistila. Proto budu ráda za jakoukoli informaci od vás.


Má šibalský úsměv.


Líbí se mi i jeho tělíčko.


Tito dva patří do dvou rodin panenek, které se vyráběly v letech 1974 - 1978. Byly označeny Sunshine Family, to byla rodina bělochů. Patřila do ní maminka Steffie, tatínek Steve a dítě Sweets a babička s dědou. Další rodinou byla Happy family a to byli černoši. Tatínek Hal, maminka Hattie a dítě Hon, samozřejmě i oni měli babičku a dědu.


Kluci mají hlavu a ruce z gumy a tělíčko z tvrdého plastu. Mají kloubová kolena. Očka jsou vsazená.

Další fotky jsem si vypůjčila z Internetu, většinou z Ebay.


Sunshine family.



Mají kouzelné tvářičky.



Poslední fotka je z http://www.dollreference.com/mattel_sunshine_happy_family_dolls.html, kde se dá nají spousta informací o panenkách.

Doufám, že kluci nezůstanou sami a časem se rodiny rozrostou.

U posledního přírůstku jsem si kladla otázku. Holka nebo kluk?


Když jsem toho mrňouska uviděla u Rendy na FB se skupinou panenek Bratz, moc se mi zalíbil. Slovo dalo slovo a prcek se přestěhoval k nám. Když jsem si panenku prohlížela, tak jsem si říkala, je to kluk nebo holka? Má totiž i náušnice ( v dnešní době je nosí i kluci) a růžové mašličky na botách.


Hledala jsem a někde byla panenka označena jako kluk.



Drobeček měří 7 cm, má pohyblivé ruce i nožky a hlavičku má na pružince.

Panenek Bratz mám víc a jednou o nich určitě napíšu.

Doufám, že se vám moji kluci budou líbit.Usmívající se