pondělí 27. července 2020

Aby to nebyla nuda...

Včera odpoledne jsme si dovezli děti, budou u nás do pátku. Tak je potřeba vymyslet program, aby to nebyla nůůůda, jak oba říkají. Včera jsme ještě šli Poldíkovi pro zelené a samozřejmě nejdřív zamířily na hřiště. Bylo to k večeru a nikde nikdo. Musela jsem utřít vodu po dešti a mohly řádit. Po chvíli ještě přišla maminka s holčičkou, která měla s sebou dvě panenky. Verunce zazářily oči a hned se k ní hnala. Po chvíli oťukávání se holky seznámily a nakonec řádili všichni tři.
Dnes dopoledne jsem byli doma, musela jsem vařit. Venda si chvíli stavěl ze stavebnice, která ještě pamatuje moje dětství. Mají u nás spoustu hraček a chvíli jim to vydrželo. Ovšem jsou to děti své doby, Venda skončil na tabletu a Verunka na počítači. Miluje videa na youtube, kde jsou panenky nebo na déčku hry a včera objevila i písničky, nejvíc se ji líbil Komáři se ženili, tu si pustila 3x.😉
Po obědě měly děti slíbený výlet s překvapením, jeli jsme se podívat pod Šacberk, kde je sjezdovka a Vašík ji zná jenom pod sněhem. Samozřejmě, když jsme se blížili ke Zborné, tak mu došlo kam jedeme. 


Zjezdovka v létě.



Z tohoto jezírka je čerpaná voda na zasněžování..


  Tady se mohou posílit malí a velcí lyžaři.



Půjčovna lyží a lyžařská škola Zajda. Vašík jsem chodil loni a také letos. Pochlubil se nám, že už vyjel až nahoru a sjezdovku už 3x sjel.




Kdo z našeho výletu nebyl nadšený byla vnučka. trucovala a chtěla jet domů.


Tato fotka mluví za vše. Šli jsme se kousek projít kolem chat. 







I tady jsou lesy poznamenané kůrovcem.
Vrátili jsme se k autu a Venda si vzpomněl, že jsme mluvili o Křemešníku, kde je rozhledna a lanové centrum. Děda se nechal přemluvit a jelo se na Křemešník. Naše děti potřebují adrenalinové zážitky. Fotky dětí vám bohužel nemůžu ukázat, ale užily si to . Vašík je starší, ale je hodně opatrný a bojácný, Verunka je nebojsa. Vybrali jsme jim nejkratší okruh, nakonec ho zvládly oba a to dvakrát.


Lanové centrum mezi stromy. 





Rozhledna Pípalka. Po cestě k rozhledně jsme narazili na skákací hrad a to byl kámen úrazu. Verunka chtěla na skákací hrad, Venda na rozhlednu. Tak šli kluci na rozhlednu a my holky jsme šly zaplatit skákací hrad. 





  
Na skákacím hradu se oba vyřádili, ani jsme je nemohli odtud dostat.


Jedeme domů. Snad se nakonec dětem výlet líbil.

 
Cestou domů nás provázely mráčky na obloze.