pondělí 21. září 2015

Co je nového....

Dnes bych vám chtěla ukázat několik panenek, které během prázdnin obohatily mou sbírku.

První je panenka z http://www.oldtoys.cz/. V tomto obchůdku najdete jak nové, tak i staré hračky. Panenka, nazvaná japonská baletka, se mi moc líbila a tak jsem si ji koupila. Jako japonka tedy nevypadá, na zádíčkách má jakési značení, ale nepodařilo se mi ho rozluštit ani za pomocí lupy.


Když jsem ji vybalila, tak nastalo velké zklamání. Když se na ni pozorně podíváte, uvidíte, že má obličej jakoby za závojem. Jsou to vlásky, které se jí sypaly z hlavičky. Měla je všude. Tak jsem ji svlékla a nafotila. Bohužel měla vlásky jen kolem hlavy jednou řadou a svázané do culíčku. Zkusila jsem je zachránit. Opatrně jsem je umyla a rozčesala. Přes všechnu moji snahu vlásky padaly dál, hodně jsem jich vyčesala. Tak jsem jí nechala vlasy uschnout, udělala jsem jí culík a začala shánět paruku.


Někde byla prázdná místa.


Měla růžové šatečky, punčošky a bílé botičky.


Nikdy jsem žádnou panenku neostříhala a bylo mi jí líto.


Měla jen takový věneček kolem hlavy. Vlásky nešly ani vytahat z hlavičky.


Takže tady je po ostříhání....


...a s novými vlásky. Moc se mi v paruce líbí, myslím, že jí sluší a že jsem trefila i barvu.Usmívající se


Další drobotina, která mi přibyla do sbírky. Potřebovala bych další skříňku na malé panenky.


Panenka v růžových šatech spíš připomíná kluka a vnouček, když jí uviděl, tak prohlásil, že je to Vena. Je celá z gumy a ruce i nohy jsou navzájem spojené a pohybují se tedy současně. Značení na zádíčkách také není čitelné. Možná jí ušiju kalhoty a nějaké tričko a bude to kluk. Blondýnka je hrozně prťavá, také nemá moc vlásků, ale tu stříhat nebudu.


Tahle malá hudebnice se mi moc líbila a neodolala jsem. Je vyrobena v Číně, ale jinak není na krabičce žádné označení.


Tahle panenka nese označení Sweet Toy, což mi v překladači vyšlo jako sladká hračka a výrobce též Čína. Obě panenky nechám zabalené, třeba je časem pošlu dál.


O prázdninách nebylo moc času na nějaké tvoření, ale uháčkovala jsem tři malé panenky.


Několik takových malých panenek mají mé kamarádky pro štěstí.


Jak jsou velké? Panenka v modrých šatech měří 15,5 cm, ta v oranžových 12,5 cm a nejmenší má pouhých 9 cm. Je to zatím nejmenší panenka, kterou jsem uháčkovala a je z vyšívacích bavlnek. Mám totiž malý poklad po mamince - krabici vyšívacích bavlnek a moulinek. Sama moc nevyšívám a tak jsem si říkala, že bych je využila na tvoření maličkých panenek.
Myslím, že pro dnešek by to mohlo stačit.

Přeji vám krásné podzimní dny.