pátek 24. dubna 2020

Cestou na nákup

Dnes to bude jen pár fotek, které jsem udělala cestou na nákup. Někteří z vás už ji znají. Šla jsem jen na Lidl, ten je blíž. Fotila jsem telefonem. Vzala jsem to kolem školy, kde kvetou magnólie, tu větší růžovou poznamenal mráz a tak jsem ji nefotila.




Bílá magnólie krásně kvete a na malé růžové je pár poupat a jeden pěkný květ. 


Sešla jsem schody, v malé zahrádce u tělocvičny kvete stromeček, nevím jaký.


Rovnou za nosem jdu k Lidlu.



Další fotografie jsem neplánovaně pořídila cestou domů. Vracela jsem se opět kolem školy obtěžkaná dvěma nákupními taškami a kabelkou. Najednou jsem uviděla na trávníku straku, která tam něco zobala. V tu chvíli jsem litovala, že nemám foťák. Straku z blízka se mi ještě nepodařilo vyfotit. Jsou to potvůrky mazané. Tahle mi přeběhla přes cestu a vydala se po trávníku nahoru. Nedalo mi to a rozhodla se, že to zkusím. V jedné ruce jsem měla tři kabely a druhou rukou jsem lovila telefon a modlila se, aby mi neupadl na zem. Svítilo sluníčko,  takže jsem poslepu naťukala PIN a zkusila jsem milou straku nafotit. Popocházela jsem po chodníku blíž a blíž. Milá straka si sedla na zábradlí. Pak uznala, že už jsem moc blízko a frrrrnk a byla pryč. Tady je výsledek.




Byla jsem od ní hodně daleko, není skoro vidět. Skusila jsem udělat výřez z fotek.




Teď vidíte, že tam je.😉 Občas si říkám, že jestli mě někdo pozoruje, tak si řekne, že jsem baba praštěná. Když mě něco zaujme, tak fotím a zapomenu na svět kolem mně. Vyfotit straku byla dnešní radost. 🌝





32 komentářů:

  1. Náhodou jsou to moc hezké fotky včetně straky, je vidět na třech snímcích, že? Straky u nás lítají dost, ale je pravda, že moc blízko nejdou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je na třech fotkách. Není to moc ostré. Jsou chytré. Jednou jsem ji chtěla vyfotit a ona vždycky popolétla, tak jsem pomalu udělala pár kroků a ona zase popolétla. Chvíli si se mnou hrála a pak ulétla, potvůrka jedna.

      Vymazat
  2. Růženko, u nás jsou postrachem jiných ptáků a jsou pěkně drzé.
    Úplně tě vidím s nákupem a mobilem. Jsi šikulka. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
  3. Růženko opět nádherná procházka s Tebou. U nás jsem straky zatím nezahlédla.. teď nás dost často budí datel 😊..asi poctivě léčí okolní stromy. Posílám mnoho pozdravů a krásné dny ti přeji.Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás se už pár roků objevují. Datla jsme slyšeli v lese, ale vidět nebyl. Nejvíc se nasměji, když na parapet přiletí hrdličky a nakukují do bytu. Dělaly to už loni. Na jednom stromě mají hnízdo, ale jak začaly růst listy, tak už není vidět.
      Zdeni, měj pěkný víkend.

      Vymazat
  4. Krásné fotografie, které lze pořídit i mobilem. Hezká cesta kolem školy k lidlu. Já jsem na tom podobně jako Ty. Jak uvidím něco pěkného, nákup jde na zem a fotim. Tim padem jsme " praštěné " obě úplně stejně. I když my už poslední dobou nosíme nákupy v batohu na zádech, abychom měli volné ruce. Strak je u nás plno. Dokonce nám hnízdí před okny. Pořád se hádají a troufnou si útočit i na tak velkého ptáka jako je kavka a klidně ji ze zahrady vyženou. Měj krásný víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že mám telefon s foťákem. Dělá pěkné fotky a když se naskytne něco zajímavého, tak neváhám. Manžel také nosí nákup v batohu.
      Měj pohodový víkend.

      Vymazat
  5. Já teda radost ze strak nemám, chodí mi parchanti vyžírat travní semeno :-)
    A do party si přizvou půlku lesa jako doprovod, z toho trávník v životě nebude!
    Rozumím, že když svítí sluníčko, kvete příroda, člověk má potřebu to všechno vstřebat a radovat se.
    Krásné a zdravé dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To věřím, že Tě štve. Jsou to mršky. Miluji jaro a i teď se snažím užívat si jeho proměny. Dokud je všechno v květu a zelená je taková svěží. Bylo by potřeba vody, ale podle předpovědi se deště nedočkáme.
      Měj pěkné a zdravé dny.

      Vymazat
  6. Růži, já to mám s focením podobně. Člověk teď sbírá do objektivu kde co, viď? Krásné fotky. Měj pěknou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, pokud je příležitost, tak se snažím nafotit něco pěkného.
      Včera se už projevilo zrušení zákazu volného pohybu. Na hřišti za naším domem se objevily děti, zatím jen čtyři, ale bylo vidět jak si tu volnost užívají.
      Přeji pěknou sobotu.

      Vymazat
  7. Tak jsem si s Tebou zašla na nákup :-). A podívala jsem se na Tvůj fotoúlovek. Ptactvo se mi fotit nedaří. Jak se přiblížím, tak frrr a jsou pryč.
    Hezký víkend, Růži!
    Hanka(bavi-mne-to)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S focením ptactva to není jednoduché. Většinou se mi také nedaří.
      I Ty měj pěkný víkend.

      Vymazat
  8. Milé čítanie a aspoň som ťa odprevadila na nákup :-)
    Pekný víkend,
    A.

    OdpovědětVymazat
  9. Růženko, u nás straky vyhnaly všechno malé ptactvo. Občas se osmělí přiletět malá sýkorka, jen něco uzobne a mizí do keřů. Mě se jí párkrát "ulovit" podařilo. Jsou krásně vybarvené.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás jich zatím moc není. Ráda ptáčky fotím a když se to podaří, je radost veliká.

      Vymazat
  10. To je hezké, jak fotíš, když tě něco zaujme, nákup nenákup. Nádherné rozkvetlé stromy! A straka to byla, důkaz máš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je potřeba to zadokumentovat. ;-) Magnólie jsou nádherné.

      Vymazat
  11. Růženko, straky jsou fakt potvory. Sousedi mají veliký ořech a ony tam létají loupit, skořápky máme pocelé zahradě :o)
    Jinak škola a celé sídliště je v zeleni, to se hned lépe bydlí!
    Přeji krásnou neděli, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bydlíme tu už roku 1983 a jsem moc spokojená. Je tu dost zeleně a podle mně je to nejhezčí sídliště v Jihlavě. Máme blízko obchody, nemocnici, hned vedle je Dům zdraví. A blízko jsou i zastávky MHD takže není problém si kamkoli dojet. Když byli kluci malí, tak bylo moc fajn, že měli školu hned přes ulici. Jen mi začínají vadit schody, bydlíme ve třetím patře a když jdu s nákupem, tak pěkně funím.
      Měj krásnou neděli.

      Vymazat
  12. Cestou na nákup si děláš krásnou procházku, máte to tam moc pěkné. Fotit ptáčky se mi nedaří, buď je mám máznuté nebo mi uletí. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, na Lidl je to jen krátká procházka, ale máme to tady pěkné. Většinou se mi fotky ptáčků také moc nedaří.
      Měj pěkné dny.:-)

      Vymazat
  13. Treba sa v tomto období určite odreagovať a fotenie je jedným z tých relaxov.
    Ja tiež milujem fotenie a nemusia to byť práve bábiky. Pri fotení mi vždy rýchlo ubehne čas, ale myšlienky sa mi dostanú na krajšie veci.
    Straka je poriadna srandistka, chcela sa s Tebou hrať.:-D
    My z obyvačkového okna posledné dva mesiace pozeráme na zamilovaný párik holubov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fotografování je opravdu příjemný relax a když je spojený s procházkou, tak člověk udělá i něco pro své zdraví.

      Vymazat
  14. Pěkná cesta na nákup. Mě letos magnolky krásně kvetly a kvetou. Ona ta bílá je na slabý mráz odolná, ty co kvetou později okamžitě hnědnou... Ale to asi víš ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Všimla jsem si, že bílá a růžová magnólie reagují na mráz odlišně.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.