sobota 9. května 2020

Skřítek

Máte rádi skřítky? Objevují se v pohádkách, v bájích. Někdy jsou hodní, někdy zlí. A objevují se i ve tvorbě autorů panenek. Před pár roky jsem objevila maličkou skřítku od Fairylandu Realpuki Soso. Pro moji kapsu byla drahá a tak jsem kochala fotkami těch šťastnějších, kteří ji měli. Pak se na Aliexpressu objevila za přijatelnou cenu. Není to originál, je to fake. Asi bych neměla podporovat ty, kteří kopírují originální panenky, ale vím, že nejsem jediná.


Je mrňavá, měří jen 9 cm. Moje kamarádka z FB Maruška má tyto skřítky také ráda a jednu si koupila. Když viděla, že na ni háčkuji a pletu, tak mě poprosila, jestli bych oblékla i její panenku. 





Tady jsou některé oblečky, které jsem jí udělala. Na malé panenky většinou používám Sněhurku nebo Perlovku. Pletla jsem na ponožkových jehlicích č.2. Rukávky nebo nohavice jsou pletené na 3 jehlicích, abych je nemusela sešívat. Je to piplačka, ale myslím, že to vypadá dobře. 

Letos mě Maruška znovu oslovila a měla přání obléct další panenku. Skřítek vyrostl, měří 19 cm. Měla jsem vyrobit oblečky jeden pro kluka a jeden pro děvče a to ve stejných barevných kombinacích. Skřítek musel přijet k nám, protože takového ve sbírce nemám.




První šaty mají pletený vršek a háčkovanou sukni. Nebyla jsem moc spokojená, tak jsem pletla další jednobarevné šaty a k nim jsem uháčkovala vestičku.






Po víkendu pojede skřítek domů, čeká tam na něj sestřička. Mamka jim ještě vyrobí botičky a vytvoří nějaké doplňky. Je moc šikovná, krásně maluje, modeluje z Fima skřítky, udělala jim i domeček a háčkuje kouzelné věci. Je prima mít kamarádky se stejnými zájmy. 



18 komentářů:

  1. Módní přehlídka jak má být.Jsou to hezoučké skřítkovské panenky. Člověku při pohledu na ně se chce ten jejich šibalský úsměv vráti. Krásně jsi je oblékla.
    Hezký den!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji. Za tu dobu, co u nás skřítek byl, jsem si na něho zvykla a budu se s ním těžko loučit. Třeba u nás časem bude bydlet podobný.
      Měj pěkný den.

      Vymazat
  2. Já tyhle skřítky miluju, vždycky když uvidím Pukifee a ten jejich škleb, hned se šklebím taky, je to děsně nakažlivé :-D
    Ty jsi ale pilná, tolik oblečků... Nejvíc se mi líbí úplně ty poslední šaty na poslední fotce ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skřítci přináší radost, alespoň nám sběratelům určitě. Tentokrát mi to trvalo docela dlouho, zbrzdily mě problémy ze zády a tak pletu po chvilkách.

      Vymazat
  3. Růženko je to kouzelné stvoření,ale jí to nejvíce sluší v lesíčku v přírodě tak už je krásně tak šup šup na výlet fotit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naďo, větší skřítek není můj, tak to necháme na Marušce, ona ho určitě nafotí někde v přírodě. Já bych mohla vzít ven toho menšího.;-)

      Vymazat
  4. Pilná jsi, Růženko, jen co je pravda! Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu. Ovšem musím se přiznat, že mi to tentokrát docela dlouho trvalo.

      Vymazat
  5. Růži, to je kouzelné a krásně oblékáš. Měj pěknou neděli.

    OdpovědětVymazat
  6. Pohled na skřítka vyvolal na mé tváři úsměv. :-D
    Má úžasnou garderóbu.

    OdpovědětVymazat
  7. Růženko. Ty jsi úžasná, jak si panenkami vyhraješ. Jsi šikovná a je vidět, jak to všechno děláš s láskou. Pár dní jsem tu nebyla měla jsem zánět očních spojivek a mám na to od lékaře kapičky. Ještě ale musím nosit tmavé brýle. Na monitor bych jinak koukat nevydržela. Měj se moc krásně a opatruj se. J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, držím palce, abys měla brzy oči v pořádku. Na záněty spojivek trpím, tak vím jak je to nepříjemné.
      Baví mě to na panenky plést a háčkovat.
      Přeji zdravé dny.

      Vymazat
  8. Růženko, to jsi hezké panenky a mají ještě hezčí mini oblečky. To je opravdu nádhera, takové malé oblečky, jsi moc šikovná.
    Přeji prima týden. D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dášo, děkuji, těší mě, že se Ti panenky i oblečky líbí.
      Měj pěkný týden.

      Vymazat
  9. Obdivuji tvé zručné ruce a trpělivost, tohle je mimo mé schopnosti.
    Přeji ti, aby ta radost nikdy nekončila, tvůj koníček vzkvétal, protože jen tak člověk přežije smutné a neradostné chvíle.
    Příjemný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blondýnko, moc děkuji. Každý máme svou parketu, já se zase kochám Tvojí nádhernou zahradou a jak píšeš, koníček nám pomáhá přežít neradostnou dobu.
      Měj pěkný den.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.