pondělí 11. května 2020

Malé radosti - pokračování

Pokračování výzvy Blogeři proti Covidu. Stejně jako Martě mi udělala radost návštěva. Na návštěvu jsme jeli my za rodinou našeho syna, viděli jsme se s nimi po třech měsících, které se zdály nekonečné. Děti nás vítaly hurónským pokřikem už předsíni. A když jsme se přivítali, tak mi donesly společně ke Dni matek krásnou kytičku.




Takže už mám třetí orchidej, nádherně kvete.

Velkou radost mi udělal dort, který mi snacha upekla dodatečně k svátku. Ten mám v březnu, ale opatření proti covidu nám to nedovolila oslavit. 


Než se nakrojil, tak jsem ho v rychlosti nafotila. Obdivovala jsem motýlky z čokolády, snacha je moc šikovná. Motýlky snědly děti. Dort je výborný, plněný tvarohovým krémem, který je lehčí než máslové krémy. 

Do třetice mi udělaly velikánskou radost obrázky od dětí. Venda vymyslel příběh, který se odehrává na moři. Verunka se snažila o podobný a vztekala se, když jí to nešlo podle jejích představ.



Na zadní stranu mi vnouček napsal přání ke Dni matek. Má pěkné písmo.



Verunka se také moc snažila. Tady to prý je obrovská vlna, asi tsunami. Oba obrázky už mi dělají radost na lednici. Bohužel se mi tam celé nevejdou, tak je mám přeložené napůl. 

Většinu času jsem trávili venku, dopoledne za zahradě, kde jsme mohli být bez roušek. Verunka nám předvedla jak už umí jezdit na kole. Jde jí to moc dobře. A to začala jezdit před necelými 14 dny. Venda hrál s mužem fotbal. Po obědě jsme s nimi šli zase na kola. Manžel si půjčil od syna kolo a jezdil s dětmi po cestě, která vede z vesnice ven. Fotky dětí vám bohužel neukážu, názor jejich rodičů se nezměnil a já ho respektuji. Domů nás zahnala bouřka a déšť.


U domu zasadili stříbrný smrček. Tady je vidět jaké je sucho. Odpoledne se to změnilo a krásně zapršelo.  Ovšem ne všude, v Jihlavě bylo téměř sucho. 


Malá jablůňka kvete. Vždycky kontroluji jak se jí daří. 


Oblíbený výhled do kraje. V dálce je vidět silueta hradu Lipnice nad Sázavou. Takové jsou moje malé velké radosti.
Mějte pěkný začátek týdne.

18 komentářů:

  1. Krásnou návštěvu jste si udělali. Také jsem dostala ke dni matek od syna orchidej, ale bílou. Moc krásný a určitě dobrý dort jste měli a neděli jste si užili a to je dobře. Měj krásné a pohodové dny Růženko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neděli jsme si opravdu užili. Snad se budeme vídat častěji.
      Měj hezké dny.

      Vymazat
  2. Krásná orchidej, dort i obrázky! A asi největší radost ta návštěva :)
    Už jsme se také potěšili s vnoučkem, bylo to jak balzám na duši.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, setkání s vnoučaty nás moc potěšilo. Verunka se na mně dívala a říkala: "babi, ty jsi vysoká". Za ty tři měsíce zapomněla, že jedna babička víc vyrostla. ;-)

      Vymazat
  3. Růženko, ty výkresy jsou moc pěkné. A dort bych si s dovolením dala a klidně dva kousky.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děti mi obrázky udělaly radost. Hned jsem si vystavila na ledničce. Ty, co u nás malovaly, mám všechny schované.
      Jiřinko, škoda, že nejsem blíž, dort bych ti donesla. Snacha byla spokojená, protože ten krém dělala poprvé a v létě prý přidá i ovoce.
      Měj pěkné dny. Růža

      Vymazat
  4. Růženko, určitě největší radost udělaly ty obrázky od dětí. :-D Dort je parádní, stejně tak i orchidej.
    Měj krásné dny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, že udělaly. A když jsem je sledovala jak mi společně nesou kytičku, byla jsem naměkko.
      Snacha mě příjemně překvapila a také potěšila. Dort jsem opravdu nečekala.
      Měj pěkné dny.

      Vymazat
  5. Růži, měla jsi krásné radosti a určitě nejvíc byly ty obrázky, viď? Ta orchidej je skvostná. Víš, že jsem ji nikdy doma neměla? Nějak na ni nemám odvahu, mám pocit, že chce moc péče a na to jsem líná. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ty obrázky mě moc potěšily. Seděla jsem s dětmi u stoly, když je malovaly, užívala jsem si tu chvíli.
      První orchidej jsem si pořídila maličkou, dlouho nevydržela a uhynula. Pak další, už větší a ta dopadla stejně. Sbírala jsem zkušenosti od jiných, kterým se jejich pěstování daří. Když jsem šla do důchodu, tak jsem od kolegyněk dostala krásnou orchidej a aby jí nebylo smutno, tak jsem si koupila ještě jednu. Zatím holky drží, letos mě odměnily krásnými květy. S péčí by Ti určitě poradila Blondýnka jako zkušená pěstitelka.
      Měj pěkný den.

      Vymazat
  6. Takové krásné správné babičkovské radosti jsi měla. Potěšila jsi se se svými blízkými, dostala dárky s láskou darované - pro Tebe od srdce vytvořené.
    Snad to už teď bude lepší a takových dní si užiješ už více.
    Pěkné dny!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, děkuji. Byla bych moc ráda, kdybychom se mohli vídat častěji.
      Měj hezké dny.

      Vymazat
  7. Růženko,
    krásně jste se měli pospolu♥
    A moc hezké dárečky jsi dostala, ty obrázky jsou nádherné!!!!Budou tě dlouho těšit.
    A orchidej má krásnou barvu a motýlci na dortu vypadají nádherně.
    Krásné jsou Tvoje malé velké radosti, s jablůňkou a výhledem.
    Měj se hezky Jarka

    OdpovědětVymazat
  8. Jaruško, moc děkuji. Dárečky mě moc potěšily, nejvíc obrázky. Ovšem největší radost byl společně strávený čas.
    Výhled na Lipnici miluji a když se jde kousek za vesnici po cestě mezi poli, tak je nádherný výhled do krajiny. Je tam krásně a nedivím se snaše, že se chtěla do rodné vesnice vrátit. V této době ocení i to, že mají zahradu a děti si tam krásně vyhrají.
    Měj pěkné dny.

    OdpovědětVymazat
  9. To je skvělé, že jste se zase mohli vidět spolu. Vnoučátka jsou zlatíčka, takhle vás hezky obdarovat a dortík vypadá velmi lákavě ;-) Je prima, že bydlí v domečku se zahradou, kde si člověk může vydechnout.
    Já postoj rodičů chápu, taky děti na net nedávám. Jo, uznávám, že tam jsou asi tři, kdy mi holky asistují u focení panenek, ale jinak dětičky taky nepublikuju ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla jsem za to moc ráda, bylo mi už smutno. Školáček mu ukázal všechny sešity a učebnice. Je v první třídě a je moc šikovný, takže učení doma zvládá. Už se těší na kamarády. Verunka zase do školky. Jen doufám, že nic nechytnou.

      Vymazat
  10. Růženko,malované obrázky od vnoučat udělají největší radost.Já jich mám tolik schovaných.Pořád jenom malovaly.My se už taky setkáváme s rodinou a hlavně vnoučaty,teď se virus zklidnil,tak toho využíváme,bůhví,co bude na podzim.Dort je také nádherný a musel být moc dobrý.Tak jste si to společně hezky užili.
    Přeji Ti hezký víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také si schovávám obrázky od dětí, které u nás malují. A mám schovanou i jednu hlášku našeho Vendy. Když u nás byly děti předloni na prázdninách, tak se, jak to děti dělají, o něco dohadovaly. Už nevím, čím Vendu Verunka rozzlobila, asi ji nechtěl uhodit a tak šel do kuchyně a na velkou čtvrtku napsal hnědou pastelkou: Verunka je hovno. To ještě nechodil do školy, ale už uměl psát tiskacími písmeny.;-)

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.