pondělí 20. července 2020

Máša

Dnes bych vám chtěla představit panenku, která je zatím posledním kouskem, který přibyl do mojí sbírky. Jako každý sběratel panenek, tak i já mám několik panenek, které bych si přála mít ve sbírce. Jednou z nich byla i panenka od ruské autorky Valentiny Ingatevy.  Její panenky jsou kouzelné, řekla bych éterické. Rusky jsou velmi šikovné, sleduji jejich tvorbu už dlouho a Valli je jednou z nich.
Když nám letos přišly vrácené peníze z vyúčtování za byt, tak jsem přemýšlela, kterou panenku bych si objednala. Oslovila jsem Valli a domluvily jsme se, že mi vytvoří panenku podle mých představ, co se týče barvy vlasů a barvy očí. Panenka měla být hotová asi za měsíc, ovšem tak dlouho to netrvalo a přišla mi zpráva, že je hotová a je na cestě. Pak začalo dlouhé čekání, protože i mezinárodní doprava je ovlivněna koronavirem. Nakonec se panenka šťastně dostala do České republiky, bohužel neunikla pozornosti celníků. A tady nastal zádrhel. Valli poslala panenku jako dárek, což mi ovšem nenapsala a tak jsem celníkům poslala potvrzení platby. To jim nestačilo, chtěli další doklady jako byly objednávka a faktura. Ty jsem samozřejmě neměla, protože jsme se domluvily na FB. Musela jsem Valli napsat a teprve pak jsem se dozvěděla, že ji poslala jako dárek. Už s tím nešlo nic dělat, Valli napsala prohlášení, já také ve smyslu, že jsem ji oslovila na FB a požádala o koupi panenky. Mohla jsem mít ušetřené další náklady. Mám pro příště poučení.
Pak už to šlo rychle, celníkům naše prohlášení stačilo, poslali mi doklad, kolik budu platit a panenka se vydala na další cestu z Prahy do Jihlavy. Druhý den ráno po oznámení mi o půl sedmé zvonil telefon. Volal pošťák, že mi veze balíček, jestli jsem doma. Zrovna jsem vstala, ještě jsem byla v pyžamu, neučesaná, neumytá a rozespalá. Pánovi nevadilo, že musí vyběhnou tři patra. Zaplatila jsem kartou a panenka byla po dlouhém čekání konečně doma. 
Hned jsem balíček rozbalila a vznikly první fotky. Omlouvám se za kvalitu, na dvou je i kus mého pyžama.





Panenka byla zabalená v dečce a má i certifikát pravosti.


Máša, je 17 z celkového počtu 20 ks jedné edice. 


Rozbalila jsem balíček a Máša si zakryla oči. Po tolika dnech strávených ve tmě jí světlo bodalo do očí.

  
Modrooká Máša.  Je kouzelná, má jemné mohérové vlasy.  Původně jsem si objednala panenku bez šatů, to kvůli ceně. Šaty dostala od Valli jako dárek. 


Rozhlíží se, kde že se to ocitla. Snad se jí bude u nás líbit. Obdivuji i botičky. Něco tak titěrného bych nezvládla. Máša měří pouhých 14 cm, takže si umíte představit, jak malé botky to jsou. 








Na cestu Máša dostala malého medvídka.
Ještě než se vydala na dlouho cestu z Ruska, tak mi Valli poslala její fotografie. Nejen, že umí vytvořit kouzelné panenky, ušije jim krásné oblečení a vyrobí doplňky, ale umí je i krásně nafotit. To bych se ráda naučila. Valli souhlasila, že je mohu uveřejnit na blogu. 







A ještě několik fotek z internetu.




Snad se vám bude Máša líbit stejně jako se líbí mně.
Přeji vám krásné dny s tím, co vás těší. 

23 komentářů:

  1. Růženko, mám radost, že máš radost. Dlouhý a šťastný život spolu, holky. Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, děkuji. Snad se jí u nás bude líbit.

      Vymazat
    2. Růženko, tohle je oblast, o které nic nevím a podle komentáře Vendy je to asi hodně rozsáhlé.Ale obdivuji každého, když má nějakého koníčka.
      Ať se daří. Jiřina z N.

      Vymazat
  2. Rusky jsou v panenkách špica. I když se mi nelíbí styl některých autorek, takové ty hubené, dlouhé s prapodivným výrazem ve tváři. Co mám ráda jsou jejich tzv. korejské šité panenky, to je prostě něco. právě u některých jsem se inspirovala já, ale ony mají i skvělé materiály a střihy na šaty, já to spíš odhaduju nebo si zmenšuju stažené střihy na cosplay.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panenky některých ruských autorek jsou zvláštní, ale některé jsou úžasné. Sleduji je na FB. Jen ceny jsou mimo moje možnosti. Mají i krásné látkové panenky, jen teď nevím, které ty korejské jsou.

      Vymazat
    2. Hodně je najdeš na Pinterestu. Jsou to takové ty v dobových kostýmech. Rokokových, barokních, viktoriánských... a jsou to takové látkové barbie. Štíhlé, útlý pas a ňadra dmoucí....když si zadáš na google korejské textilní panenky tak ti vyjede Pinterest a tam už se můžeš kochat

      Vymazat
  3. Ať se jedná o jakoukoliv techniku, výrobu dekorací, ozdob.... dokáží Rusky zázraky. Také je sleduji na YouTube a mám v oblíbených jejich videa a návody. Panenka je krásná a já mám radost, jako bych ji dostala já.Moc se mi líbí ta tvoje touha splnit si přání. Také se mi líbí, že manžel s Tebou tuto zálibu sdílí. Když člověk něco sbírá, obětuje sbírce vše a zažije spoustu dobrodružství. Ať se Mášence u Tebe líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, moc Ti děkuji. Někdy to trvá hodně dlouho než se vytoužená panenka ke mně dostane, ale ta radost za to stojí. Pokud by to manželovi vadilo, tak by to nebylo možné. Nevadí mu, že s námi panenky jezdí na cesty, klidně se s nimi i vyfotí. To víš, že někdy brblá, že už je jich moc. Ale není to jen o samotném sbírání panenek, ale za tu dobu jsem se dozvěděla spoustu zajímavých informací o jejich výrobě. Někdy je to přímo detektivní pátrání, zvlášť, když už třeba ona firma neexistuje, to je hlavně u těch panenek, které se vyráběly dříve. A poznala jsem i spoustu prima lidiček i když jen virtuálně. Jednu sběratelku a šikulku znám osobně, pomohla mi založit první blog.
      Doufám,že u nás bude Máša spokojená.

      Vymazat
    2. Je to úžasný koníček i proto, že se zajímáš o původ panenky, o její historii. Věřím, že při tom zažiješ i mnohé dobrodružství, jako třeba i nyní s Mášou. Stejně já zažívám dobrodružství s těmi varhanami. Tyto nástroje mohu sbírat jen pouze vyfocením ale shromažďuji opravdu jen ty, které jsem fotila já. A při tom také narážím na prima lidi, kteří mají pochopení nebo jsou rádi, že se někdo zajímá a rádi si popovídají. A o varhanách se vždy chci něco dovědět a to je také detektivní pátrání a mnohdy velmi zajímavá zjištění. :)

      Vymazat
  4. Skvělé využití přeplatku. Panenka je velmi zajímavá a nevšední. Hlavně, že se k tobě nakonec dostala v pořádku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanet, díky. Jsem šťastná, že v pořádku dorazila. Chtěla bych ji vyfotit někde v přírodě.

      Vymazat
  5. Panenka je moc pěkná. Ať Ti přináší radost a hodila by se nějaká její sestřička. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, děkuji. Na sestřičku budu muset hodně šetřit.

      Vymazat
  6. Růži, moc krásná panenka, taková originální, jakou jsem ještě neviděla. Čím dál víc obdivuji tvého koníčka, je to radost. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to panenky, které jsou vytvořeny v omezeném počtu, takže nejsou moc známé. Navíc to jsou panenky pro sběratele. Jsem ráda, že se Ti líbí.
      Měj hezky den.

      Vymazat
  7. Panenka je perfektní ! Fotečky jsem si projela několikrát.
    Jo,jo určitě ji vezmi na nějaký váš výlet,jednak se jí bude u nás líbit a nám se budou líbit její Tvoje fotky.
    Máš krásnou zálibu,Růži!
    Hanka
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, moc děkuji. Určitě ji někam vezmu, ráda fotím panenky v přírodě.
      Měj se hezky.

      Vymazat
  8. Je prekrásna <3 a áno, obdivujem ľudí, ktorí dokážu urobiť bábikám umelecké fotky ako u nás trebárs Renka. Na druhú stranu u tvorcov samotných bábik, či faceupov a podobne je to až nutnosť, lebo to predáva :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, samozřejmě, že dobře prezentovaný výrobek prodává. Ale i někteří sběratelé dokáží panenky krásně nafotit.

      Vymazat
  9. Krásná panenka s krásnými kadeřemi. Už si na ní představuji nějakou krásnou róbu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, děkuji. Zatím nemám potřebu ji převléknout. Nevím, jestli dokážu zachovat styl autorky.
      Měj pěknou sobotu.

      Vymazat
  10. Panenka je nádherná, takové roztomilé skřítě. A to balení je luxusní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, je to roztomilý drobek, taková kapesní velikost. Také se mi moc líbí, jak byla zabalena.
      Měj krásné letní dny.

      Vymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.