čtvrtek 25. listopadu 2021

Návraty - Karlovy Vary

Dnes se přesuneme v čase do roku 2011. V červnu  se nám ženil syn a my jsme si začátkem července vyjeli na dovolenou. Můj muž sloužil na vojně v Karlových Varech a celé roky mi sliboval, že mě tam jednou vezme. Trvalo to 33 let, ale dočkala jsem se. Dovolenou jsme měli začátkem července  v době konání Mezinárodního filmového festivalu. Ubytování jsme si našli kousek od Varů v Dubině, je to část obce Šemnice. Stejně nazvaný je i penzion, který leží na břehu řeky Ohře a je u něj i tábořiště pro vodáky. Více informací najdete zde: Penzion Dubina.


Fotku penzionu jsem si půjčila z internetu. Tenkrát jsme jeli téměř celý den, protože muž zásadně nejezdí po dálnici a tak se nám cesta se zastávkou na oběd prodloužila. Navíc pršelo. Když jsme dorazili na místo a ubytovali se, tak jsme se šli projít. Přešli jsme přes silnici, protože nás zaujala tabule zvoucí na Skalky skřítků. Cesta vede do kopce a když jsme byli téměř nahoře, tak jsme zažili setkání o jaké jsme rozhodně nestála. Rozhlíželi jsme se kudy dál jít a vtom se najednou objevila selátka divočáků, ještě měla trochu znatelné pruhy. Netušili jsme, jestli je jejich maminka nablízku. Prasátka utíkala na jednu stranu a já z kopce dolů. Manžel tvrdí, že i když bylo po dešti, že se mi za patami prášilo, vtipálek. On šel rychle za mnou a volal ať zastavím. Na Skalky skřítků jsme nikdy nedošli, ale podle fotek z internetu je to tam moc hezké. Tak snad někdy příště. 




Tady už jsem šla pomalu. 
Druhý den jsme se jeli podívat do Karlových Varů. Manžel mi ukázal, kde kdysi stála kasárna a dnes je tam obchodní centrum. Pojďme se projít po lázeňském městě, po městě Mezinárodního filmového festivalu.






















 
Od Grandhotelu Pupp nás vyvezla lanovka nahoru na Dianu. 
 










A ještě se můžete podívat jak jsme v penzionu bydleli. Taky jsem mohla ustlat, ale tenkrát jsem netušila, že nějaký blog budu někdy psát. 



Pohled na Ohři. Pod našimi okny byla terasa, kde každý večer seděli vodáci a bylo tam veselo. A my vysprchovaní jsme už byli v postelích. 

Do Karlových Varů bych se ještě někdy znovu ráda podívala, ale ne v době kdy se koná filmový festival. 


29 komentářů:

  1. Já jsem v Karlových Varech nikdy nebyla. Kdysi z plánovaného pobytu sešlo a pak už se nějak toto město nedostalo do popředí mého zájmu. Takže ho znám jen z mnoha fotek tady na netu.
    Ráda jsem se na Tvoje fotky podívala.
    Měj se hezky!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, já jsem moc ráda, že jsem se do Karlových Varů mohla podívat a nejen tam.
      Měj hezký den.

      Vymazat
  2. Růženko to jsou moc hezké fotografie. Zážitek s malými divočáky...tedy také bych hnala pryč...Karlovy Vary jsou moc hezké i celý ten kraj. My jsme se byli podívat v K. Varech letos na jeden den, přesně 18. srpna a také zrovna probíhaly přípravy na Filmový festival. Na Dianu jsme se nedostali, protože začalo pršet. Je to nádherné město. Naštěstí matrjošky a ruské nápisy už tam nikde vidět nebylo. Děkuji za hezké připomenutí i naši dovolené a přeji ti prima den. Měj se moc hezky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaruško, děkuji. My jsme ty ruské nápisy tenkrát ještě viděli. Dokonce jsme v lesích na městem jedno Rusa potkali, pozdravil nás rusky.
      Měj se hezky.

      Vymazat
  3. Mám Karlovy Vary ráda, doufám, že se tam zase brzy podíváme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také bych se chtěla ještě někdy do Varů podívat.

      Vymazat
  4. Karlovy Vary jsou krásné město, v září jsme tam byli na 4 dny a byli jsme spokojení. Pěkné vzpomínkové fotky. zdravím 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, můžu jen souhlasit, Karlovy Vary jsou krásné. Ráda jsem si zavzpomínala.
      Měj pěkný večer.

      Vymazat
  5. Růženko,nádherné fotografie.Karlovy Vary jsou krásné,aspoň mně se tam vždy líbilo,ale je to už pár let,kdy jsem tu byla naposledy.Kdysi jsme sem jezdili hodně.Jednak tu moje sestra studovala nástavbu a potom jsme tam několik let vozili dceru do lázní.Vždy to bylo s noclehem.
    Ráda bych se tam ještě podívala.
    Měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitu, tak to znáš Karlovy Vary daleko lépe. Také bych se tam ráda vrátila.
      Přeji hezký večer.

      Vymazat
  6. Růženko, hezké nahlédnutí do vaší dovolené, já jsme v KV byla vícekrát, ale nikdy v době festivalu. Mám raději, když je méně lidí.To je město, de se dá strávit pár pěkných dní.
    Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, také nemám ráda davy lidí. Ale tenkrát jsem musela zvolit tento termín, abychom se v práci vystřídali na dovolené. A víš, kde bych chtěla trávit dovolenou? Ve Františkových lázních, tam se mi líbilo nejvíc. A slibuji, že i tam se podíváme.

      Vymazat
  7. Růženko, ahoj. V Karlových Varech jsem nebyla už hodně dlouho. Dříve jsem tam jezdila pravidelně každý rok, mamka tam jezdila do lázní a my vždycky přijeli na pár dní s taťkou za ní. Ale víc se mi líbí Mariánské lázně, byla jsem tam několikrát na dovolené a mám na to moc hezké vzpomínky. Měj se hezky. Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V Mariánských lázních jsme se jen krátce zastavili cestou domů. I proto bych se tam ráda znovu podívala.
      Měj hezké dny.

      Vymazat
  8. Růži, Karlovy Vary znám celkem dobře, byla jsem tam hodně krát i na filmovém festivalu, tak díky za připomenutí. Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tak to máš určitě spoustu zážitků z pobytů v Karlových Varech.
      Měj hezký den.

      Vymazat
  9. Růženko, moc ráda jsem se do Varů s tebou podívala, nebyla jsem tam víc jak 20 let...
    Měj příjemný den, Helena

    OdpovědětVymazat
  10. V Karlových Varech jsme byli před pár lety na dovolené, ubytovali jsme se v malém penzionku poblíž, paní domácí báječně vařila a téměř všechno bylo z její kuchyně nebo zahrádky. Moc se nám tam líbilo, mně nejvíce, i když pro někoho to může být kýč, vánoční dům :).

    OdpovědětVymazat
  11. My jsme byli v Karlových Varech letos na podzim, ale úplně nám nepřálo počasí. Na Dianu jsme so sice stihli, ale projít se tam pořádně už ne. A opravovala se kolonáda, takže pramen byl "přestěhovaný" před ní.
    A v některých případech jsem fotila stejné domy jako ty :)
    Měj se fajn

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Staňo, nám tenkrát počasí také moc nepřálo. Je to vidět na našem oblečení. Vím, že se hlavní vřídlo opravuje. Měj pěkný víkend.

      Vymazat
  12. Na fotkách to vypadá krásně, třeba se tam taky jednou podívám...

    OdpovědětVymazat
  13. Opäť nádherný návrat :-) V Karlových Varoch som nikdy nebola, naši tam boli kedysi zaviesť kamrátku, ale žiaľ sa tatinovi stratil foťák, resp. dodnes je morálne presvedčený, že si ho tá kamarátka "požičala" a tak roky plače, že mu mohla aspoň vrátiť pamäťovú kartu s tými krásnymi fotkami. Výhľady ste mali nádherné, to je podívaná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je mi líto, že se tatínkovi ztratil foťák.
      Karlovy Vary jsou krásné a stojí za návštěvu.

      Vymazat
  14. Karlovy Vary mám za humny, ale musím se přiznat, už jsem tam dlouho nebyla. Jezdím akorát do Globusu a ten je na začátku Karlových Varů. Krásné fotky jsi pořídila. Škoda že jsi nezavolala, mohly jsme si dát sraz a sejít se alespoň na kafe.

    OdpovědětVymazat
  15. Tady jsme byli jen krátce a určitě bych si chtěla tohle město projít trochu více. Pohledy skoro z ptačí perspektivy jsou nádherné.

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.