sobota 16. května 2020

Když se (ne)daří....

Včera byl pátek a po zážitcích z dopoledne jsem měla pocit, že je 13. Ráno jsem volala své kadeřnici, telefon mi položila. No nic, pak jsem se přes internet objednala na mamograf, termín mám až na konec června, což v chápu. S rozvolňováním se ženy už nebojí jít na vyšetření.
Měla jsem v zásilkovně balíček a ještě jsem chtěla ve městě obejít několik obchodů. Když jsme vyšli z domu, tak jen drobně pršelo a jelikož jsme jeli autem, tak mi to ani nevadilo. Deštník nosím pořád v tašce. Zaparkovali jsme před zásilkovnou, kde je zároveň i galanterka. Balíček jsem si vyzvedla a kupodivu nekoupila žádné klubíčko. Mezitím Žofka přidala na síle a já musela deštník vyndat z tašky. Šli jsme do drogerie, do další galanterie, kde jsem doplnila zásoby gumiček do roušek a pak jsem si ještě vystála frontu před Veanou. Je to obchod s pečivem a vzadu je ještě malá pekárna, kde pečou výborné koláče a buchty. Když jdeme do města, tak se tam vždycky zastavíme. Naštěstí to není moc často, jinak bych brzy neprošla dveřmi. 😉
Když si něco vezmu do hlavy, tak to chci hned. A já chtěla co nejdřív ostříhat. Nakoukla jsem do pánského holičství, uvnitř seděla jen jedna paní. Na dveřích bylo upozornění, že berou jen po jednom. Manžela jsem poslala, aby na mne počkal v autě. Já, že si počkám až bude paní ostříhaná. A povím vám, že jsem čekala pěkně dlouho. Ráda sleduji holičky při práci a tady jsem i vyslechla kam všude jezdí paní holička na dovolenou. Cizí hovory se nemají poslouchat, ale paní mluvila tak hlasitě, že jí bylo i přes zavřené dveře dobře rozumět. Dveře jsou prosklené, tak jsem dobře viděla a nechtíc i slyšela. Bohužel jsem si nepřečetla všechno, co bylo na dveřích napsané. Na nose jsem měla brýle na dálku, tudíž jsem na tu ceduli moc dobře neviděla. Čekání trvalo docela dlouho a mezitím tam přišel další zákazník, takže jsme v patřičném odstupu čekali dva. Konečně byla zákaznice uvnitř ostříhaná, paní holička odemkla a když jsem se zeptala, jestli můžu dovnitř, tak na mně vybafla, jestli jsem objednaná. Říkám jí že ne, a že by mně mohla vzít, když tam nemá nikoho dalšího. Mladík, co přišel po mně, taky nebyl objednaný. Nemohla, paní prý za chvíli přijde. Říkám jí, že by to měli mít na dveřích napsané. Tak mne upozornila, že to tam je i s telefonním číslem. Vystřelila jsem odtud jako raketa, byla jsem naštvaná na sebe, že jsem si to nepřečetla i na tuhle blbou dobu, že nám tak komplikuje život. Proběhla jsem pár ulic k autu, kde čekal manžel. Složila jsem deštník a dala ho do přihrádky na dveřích a dveře jsem zabouchla. Naštvaná jsem mu líčila zážitek a jeli jsme domů. Až u domu jsem zjistila, že deštník nemám, asi při zavírání dveří vypadl na zem a já si toho v tom rozčilení nevšimla. Zpět jsme už nejeli, tam, kde jsme stáli je dost frekventované parkoviště.
Doma jsem ještě zkoušela volat mé holičce, nebrala telefon, asi má hodně práce. Byla jsem naštvaná, neostříhaná a bez deštníku. No, musela jsem se z toho vypsat i když to běžně nedělám. Do rána mě to přešlo, manžel mi donesl deštník po jeho mamince a já si příležitostně koupím nový. Když nejde o život.....Asi na mne dolehla i tahle doba, v obchodech si hlídáme odstupy, aby nám někdo nefuněl za krk, nakoupit a honem pryč. V rouškách se nám špatně dýchá. A tak mě to včera nějak semlelo.
Dnes ráno vařil vodník Kebule mlhu, ale už zmizela a vypadá to na hezký den a snad i lepší náladu.





Na hřišti ještě nikdo není, je brzy.
Přeji vám všem pěknou sobotu bez malérů.


20 komentářů:

  1. Závidím déšť, nepokrytě, u nás vůbec neprší. Takže od února pouze 1x !!!
    Zoufalé, království za déšť.
    Chtělo by se říct, když se zadaří, že ? ani den blbec nepomůže.
    Tahle doba je zoufalá a lidé jsou na sebe zlí, skutečně.
    Ono jen vzít ten telefon, když volá stálý klient, je slušnost.
    Svítí sluníčko, třeba se to s paprsky zlepší, já jdu za půl hodiny a šíleně se těším, doufám, že ten můj buzík bude ve formě :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc bych vám déšť přála. Celé republice.
      Kadeřníka Ti závidím, s upravenou hlavou s hned člověk lépe cítí.
      Měj krásnou sobotu.

      Vymazat
  2. U nás je to s objednávaním u kaderníka to isté. ja som to našťastie stihla. Oni to chuderky tiež nemajú ľahké. Sú dve ale pracuje len jedna- musia mať 25 m na jednu a oni majú 38. Medzi zákazníkmi má byť 15 min. preto tie objednávky. Dúfam, že už je lepšie. Ja strácam dáždniky pravidelne a ani neviem kde 2-3 do roka ,-C

    OdpovědětVymazat
  3. Moje paní kadeřnice tam je sama. Vím, že toho má asi moc. Volala jsem jí už před 14 dny a také mi to nevzala. Kdyby to nebylo až na druhém konci města, tak tam zajdu. Uvidím příští týden, ještě jí zkusím zavolat.
    Deštník jsem ztratila poprvé, docela mě to mrzí. No. stanou se horší věci.
    Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Omlouvám se za smazání původního komentáře, ale píšu na mobilu a on mi to přepisuje na nesmysly. Já jsem stihla kadeřnici těsně před uzavřením a barvu si dělám sama. Jinak u nás pršelo trochu před týdnem, ale teď máme krásné počasí. Konečně jsme se vydali na výlet. Lidí na Jedlové bylo jako much, hlavně lufťáci z větších měst. Bez roušek, bez dodržování odstupů, bez pravidel. Připadali jsme si s hadrem na ústech jako blbci. Když jsme šli sami, tak jsme si je sundali, ale jak jsme někoho míjeli, tak jsme si je nasazovali vždy. Mnozí na nás koukali jako na dementy, ale oba jsme v rizikové skupině a tak prozatímní pravidla dodržujeme. Výlet byl príma, hrad rozkvetlý. Mám plno fotek a tak jsem zvědavá co z toho vyjde. Měj krásnou neděli i nový týden

      Vymazat
    2. Jaruško, to psaní na chytrém telefonu znám, někdy se jeden nestačí divit.;-) Já jsem si v únoru nechala vlasy trochu zkrátit, hlavně ofinu, ale teď už to mám přerostlé. Nějaký rok už se nebarvím, mám vlasy jako hřebíky a barva mi na ně špatně chytá. Budu to muset ještě chvíli vydržet než mě někde objednají.
      Také nosíme roušky, hlavně pokud jsme někde mezi lidmi. Tady je téměř všichni nosí a dodržují se i odstupy v obchodech. Také se snažíme pravidla dodržovat a je mi jedno, co si ostatní myslí. Nejsme nejmladší i my patříme do rizikové skupiny.
      Těším se na Tvoje nové fotky a přeji krásnou neděli.

      Vymazat
  5. Růži, prostě den blbec, viď? To moc dobře znám. Tak ať je dnes neděle lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, to byl opravdu den blbec.
      Měj pěknou neděli.

      Vymazat
  6. Růženko, tak tomuhle se říká "den blbec". Já podobným způsobem přišla kdysi o skládací tašku na kolečkách. Byla lehoučká, dala se složit na malý obdélník. Bylo to před vánoci, měla jsem jí na klíně a když jsem vystupovala, neuvědomila jsem si, že tam ta taška je. Zahučela někam vedle auta u sádek s kapry. Uvědomila jsem si to při další zastávce, takže jsme udělali kolečko, ale taška už tam nebyla. Někomu udělala radost. Nikdy už jsem podobnou nesehnala.
    U nás jsou kadeřnictví "obsazená" až do června. Mně stříhá dcera, včera se mi nabízela, ale dělám na zahradě a s tím culíkem to ještě vydržím.
    Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdy se holt zadaří.
      S ostříháním musím vydržet než mě někde objednají. Když je mi hodně teplo a potí se mi hlava, tak si udělám malý culík a je to.
      Přeji Ti pěknou neděli.

      Vymazat
  7. Růženko,měla jsi vysloveně den blbec.Ani mně se nevyhýbá.Mě ostříhala dcera a barvu jsem si dala sama,ale také se budu muset ke své kadeřnici vydat,až povolí ty návaly.Déšť bychom potřebovali,u nás pršelo asi jednou a to v noci.Měj hezké dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takový den má občas každý z nás, to je pravda.
      U nás poslední dny pěkně zapršelo, ale chtělo by to víc. Ovšem musíme být vděčni za každou kapku, která na zem spadne.
      Měj pěkný den.

      Vymazat
  8. Když se daří, tak se daří. Zase vyjde slunce :o)
    Přeji prima dny. J.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak aspoň tě může potěšit, že mne tenhle tvůj článek aspoň nakopl zavolat na gyndu a objednat se na odloženou prevenci. To totiž ten mamograf, asi bych mne zas letos měli totiž objednat... Prostě když se daří, tak se daří. Já jen doufám, že do 4.6. nepřijde zas nějaký nápor viru který přinutí ministra zas kadeřnictví zavřít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, gyndu mám už za sebou a vše je OK. A já doufám, že se mi podaří objednat se ke kadeřnici. Myslím, že už by to plošně nezavírali, ale u nich člověk nikdy neví. Mění svá rozhodnutí ze dne na den.
      Měj se fajn.

      Vymazat
  10. Růženko někdy se to schumelí a bohužel i někdy ne to o nervy. Věřím, že se brzičko vše dostane do normálu a ty se nad vzpomínkou usměješ...a kdyby jsi viděla mé šedivé háro 😊😊😊... Do 1.6 se vyhýbám zrcadlu. Růženko milá drž se. Z💙

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, šedivé háro vidím každý den v zrcadle, už dlouho se nebarvím. Na moje hřebíky barva špatně chytá. V úterý jsem brzy ráno vyrazila k holiči, ovšem byla jsem až sedmá a vypadalo to na dlouhé čekání. Takže jsem frontu opustila. Hezky jsem se prošla, nakoupila a pak se mi konečně podařilo, že jsem se objednala k mé kadeřnici. Jdu příští týden a moc se těším, že ze mně zase udělá člověka.Měj se krásně.

      Vymazat
  11. Já chodím ke kadeřnici jednou za půl roku, tak mě to netrápí. Ale chápu, že některé ženy jsou z toho na nervy. Tak snad se Ti brzy podaří dovolat se své kadeřnici a budeš se cítit líp ;-) S tou rouškou to je na budku. Včera jsem byla v Praze u lékaře, takže rouška ve vlaku, po Praze, na poliklinice jsem musela vyjít do čtvrtého patra, už s rouškou byla fakt výzva :-D U lékaře jsem ji mohla sundat, ale pak zase po Praze a ve vlaku, ještě klika, že domů jsem jela autem :-D

    OdpovědětVymazat

Děkuji všem za návštěvu a milé komentáře.